Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dělení Opelu je podle médií na spadnutí

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.07.2018
foto: PSA
Francouzský tisk přinesl informace, že automobilka PSA má v plánu prodat vývojové a výzkumné centrum Opelu. Ta však informace popírá.
Podle francouzských zdrojů se prodej má týkat čtyř hlavních oddělení v celkové hodnotě 500 milionů eur. Uniklé dokumenty ukazují, že prodej by se měl týkat sekcí vozidlového inženýrství, pohonné techniky, nástrojů a zařízení a zkušebního centra a automobilka PSA by chtěla obchod uzavřít do konce letošního roku. Zmiňovaná oddělení mají sídlo v historické centrále v Rüsselsheimu.

Vedení PSA informace prozatím nepotvrdilo, avšak ani nevyvrátilo. Opel sám vydal stanovisko, v němž takové informace popírá.

Vývojové centrum Opelu je srdce automobilky a zaměstnává na 8000 lidí. Dobře informované zdroje z PSA deníku Le Mond potvrdily, že o prodeji se skutečně v rámci restrukturalizace ztrátového Opelu uvažuje.

Vedení Opelu se samozřejmě proti prodeji brání s tím, že tímto krokem by Opel přišel o budoucnost svébytné automobilky. Také agentura Reuters uvedla, že Opel prodej jakékoli části automobilky popřel a šéf firmy Michael Lohscheller na čtvrtečním setkání zaměstnanců v rüsselsheimské centrále přítomné ujistil, že všechny budoucí modely značky Opel budou i nadále vyvíjeny ve vývojovém a výzkumném centru Opelu v německém Rüsselsheimu.

Na zachování statusu quo má zájem také hessenská vláda a spolkové ministerstvo hospodářství, nicméně žádné konkrétní vyjádření oficiálně nepadlo. Němci pouze populisticky uvedli, že cílem vlády vždy bylo, je a bude udržet pracovní místa, sídlo a vývoj Opelu v Německu.

Vzhledem k tomu, kdo je majitelem, ale není pravděpodobné, že by Francouzi nakonec své záměry neprosadili.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů