Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Poláci by měli stavět D35 u Litomyšle. Firma Budimex vyhrála v Česku další tendr

Naše téma
Kamil Dubský | 15.02.2024
Vizualizace dálnice D35 v úseku Džbánov - Litomyšl | foto: ŘSD
Poláci budou podle výsledků výběrového řízení stavět úsek dálnice D35 mezi Džbánovem u Vysokého Mýta a Litomyšlí. Polská firma Budimex za vybudování 7,6 kilometru dlouhého úseku nabídla o 100 milionů menší částku než zájemce druhý v pořadí. Nabídl cenu 3,423 miliardy korun, což je 75,8 % předpokládané sumy 4,518 miliardy korun.
Do výběrového řízení na budování D35 dorazily čtyři nabídky. O ukončení tendru, jehož vyhodnocování, jak poznamenal server zdopravy.cz, trvalo nezvykle dlouho, skoro půl roku, informoval na sociální síti šéf Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

ŘSD vybralo zhotovitele stavby “D35 Džbánov - Litomyšl”, kterým je spol. BUDIMEX SA za nabídkovou cenu 3 423, 6 mil. Kč bez DPH. Na stavbu délky 7,5 km je vydáno SP v právní moci a dokončuje se majetkoprávní příprava. Zahájení realizace stavby plánujeme na přelom 1.-2. Q. t.r.

— Radek Mátl (@MatlRadek) February 14, 2024Ostatně o Budimexu jako firmě, jež podala nejvýhodnější nabídku, informovalo ŘSD již vloni v srpnu, krátce po zahájení tendru. Více se dočtete ZDE.

Vizualizace úseku dálnice D35 ze Džbánova k Litomyšli:

Zahájení stavby úseku D35 ze Džbánova k Litomyšli je v plánu na přelomu března a dubna. Budoucí komunikace naváže na od podzimu rozestavěný úsek kolem Vysokého Mýta. Pokračování D35 na druhé straně - obchvat Litomyšle - by se měl začít budovat na konci letošního roku.

Polský Budimex vyhrál i tendr na stavbu dálnice D11 z Trutnova na polské hranice, zatím se tu ale nestaví, protože se proti výsledkům odvolal český Metrostav.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů