Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ducati Cucciolo a další perly. Unikátní výstava se koná v pražských Arkádách

Naše téma
Radek Cihla | 14.02.2024
dalších 34 fotek
Výstava motocyklů Ducati v OC Arkády Pankrác. | foto: Deník/Radek Cihla
Vůbec poprvé mohou si mohou lidé prohlédnout tři desítky motocyklů slavné značky Ducati na jednom místě. V pražském obchodním centru Arkády Pankrác se totiž od úterý koná unikátní putovní výstava tohoto motocyklového fenoménu z Itálie. Akce se koná do pátku 1. března. 
Putovní výstava zachycuje historii i současnost značky Ducati. Nechybí tedy ani legendární model Ducati Cucciolo z roku 1949, kterým celá produkce začala. Právě modely z raných let jsou největším lákadlem. Ovšem součástí expozice jsou také modely letošní sezony.

Zahájení výstavy v bchodním centru Arkády Pankrác:

A na co se mohou nejen motocykloví fanoušci těšit? Především na motocykly se slavnou minulostí, jako jsou závodní Imola, Darmah či Hailwood. Opravdovou třešničkou na dortu pak budou závodní speciály 999R, Panigale V4S několikanásobných mistrů Troye Baylisse a Jorge Lorenza nebo Panigale V4S továrních jezdců Ducati Francesca Bagnaii či Alvara Bautisty. Tyto modely na výstavu zapůjčil Martin Klein, jeden z největších sběratelů Ducati na světě vůbec.

Mezi vystavené historické kousky patří také modely Ducati 98 TS (rok výroby 1958), Ducati 125 Sport (rok výroby 1961), ikonický model Ducati Scrambler 350 (rok výroby 1973) a několik dalších.

Součástí expozice je také doprovodný program, při kterém si zájemci mohou otestovat závodní Ducati za asistence bývalého jezdce MotoGP Lukáše Peška, který je zároveň testovacím jezdcem Ducati a českým ambasadorem značky. Nebudou chybět i soutěže o hodnotné ceny.

Po skončení expozice v pražském OC Arkády Pankrác zamíří do centra Futurum Ostrava. V dubnu bude výstavu hostit Galeria Krakowska v polském Krakově a svou pouť zakončí v květnu v brněnské Olympii.

Značka Ducati

Kořeny značky sahají až do roku 1926, kdy vznikla doslova jako rodinná firma založená Antoniem Cavalierim Ducatim a jeho třemi syny Adrianem, Brunem a Marcellem. V té době se ale rodina ještě nevěnovala výrobě motorek, nýbrž kondenzátorů, elektronek a dalších součástek pro výrobu rozhlasových přístrojů. Čas motocyklů přišel až po konci druhé světové války. První motorkou Ducati vyráběnou v Bologni byla Ducati Cucciolo.  
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů