Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dacia skutečně pracuje na pracovním Dusteru

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.02.2019
Dacia Duster Pick-Up by Romturingia | foto: Romturingia
S jihoafrickým čtyřdveřovým pick-upem Renaultem Duster Oroch prý nebude mít nic společného.
Najít v dnešní nabídce malý pick-up je v podstatě nemožné, ideální pracovní nástroj pro malé živnostníky je téměř na vymření. Přitom to není tak dávno, co například Dacia nabízela dvoumístný Logan, který si nejen u nás své příznivce našel.

Hlad pro tomto typu vozu s přidanou hodnotou v podobě pohonu všech kol demonstrovala rumunská karosárna Romturingia, která na vlastní pěst postavila Duster Pick-Up. Podobně jako v případě BMW E30 Touring, který si postavil doma na koleni jeden z konstruktérů mnichovské značky, pracovní verze Dusteru zaujala vedení automobilky natolik, že podle rumunských zdrojů je tato karosářská verze předmětem homologačního schvalování.

Renault Duster Oroch


Hakim Bouthera, generální ředitel komerčních vozidel Renault v Rumunsku, tamějšímu tisku prozradil, že tohle auto opravdu vznikne, a to ve spojení s karosárnou Romturingia. Technické parametry nejsou známy, ovšem Bouthera prozradil, že připravovaný vůz nebude mít nic společného se čtyřdveřovým pick-upem Renault Duster Oroch, který se prodává na jihoafrickém trhu.

Jasné není ani to, zda bude skutečně s pohonem všech kol, nebo vznikne pouze jako předokolka. Známe však přibližný termín uvedení na trh, a tím je druhá polovina letošního roku, kdy by pick-up provedení SUV Duster mělo dorazit k dealerům.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů