Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Corolla je nejprodávanějším autem světa. Toyota má i nejúspěšnější SUV

Naše téma
Jan Zajíc | 10.05.2018
dalších 6 fotek
Toyota Corolla. | foto: Toyota
Toyota Corolla si drží čelní pozici na globálním automobilovém trhu. Japonská automobilka však zajímavě boduje i dalšími modely. V desítce nejprodávanějších vozů planety má kromě Corolly i další dva modely.
Podle dat společnosti Focus2Move je Toyota Corolla nejpopulárnějším automobilem světa po prvních dvou měsících roku. Do konce února koupili zákazníci 192 422 kompaktních Toyot, což představuje meziroční nárůst o 4,4%. Na druhé pozici se umístil pick-up Ford F-Series s výsledkem 147 487 aut (-0,4 %), třetí je Volkswagen Golf (137 648 kusů, +6,6%).

Toyota má také nejprodávanější SUV světa, tím je model RAV4, a také nejúspěšnější klasický sedan střední třídy - model Camry.

Toyota Corolla je od roku 1997 nejpopulárnější automobil všech dob, v roce 2013 pak překročila 40 milionů prodaných vozů. Model se stal světovou jedničkou v roce 2017, kdy zaznamenal výsledek bezmála 1 225 000 prodaných aut. Tento globální vůz se v Evropě prodává jako sedan. Jeho ekvivalentem ve verzích hatchback a kombi je na našem kontinentu kompaktní Auris.

Modernizovaná verze 11. generace Corolly debutovala roku 2016, kdy vůz oslavil 50. výročí vzniku.

V desítce nejprodávanějších vozů na světě najdeme dva Volkswageny, kromě zmíněného Golfu také menší Polo, a dvě Hondy - Civic a CR-V. Zajímavostí je 10. příčka vozu jménem Haval H6, který u nás asi mnoho lidí znát nebude. Jde o čínské SUV, které se prodává nejen ve své domovině, ale i na několika západních trzích.

Fotografie všech uvedených automobilů najdete v galerii.

Nejprodávanější auta světa (po prvních dvou měsících roku 2018):

1. Toyota Corolla
2. Ford F-Series
3. Volkswagen Golf
4. Toyota RAV4
5. Volkswagen Tiguan
6. Honda Civic
7. Volkswagen Polo
8. Honda CR-V
9. Toyota Camry
10. Haval H6
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů