Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle jsou podle německých statistik nejspolehlivější ojetá SUV

Naše téma
Dominik Valášek | 12.03.2018
dalších 12 fotek
Předešlá generace Mazdy CX-5 je podle TÜV nejspolehlivější SUV ve stáří 4-5 let. | foto: Mazda
„Esúvéčka" jsou mezi zákazníky stále populárnější a to se týká nejen nových aut, ale i ojetin. Už i u nás je použitých SUV v nabídce plno a možná i vy o nějakém uvažujete. Proto je dobré vědět, která auta se vyplatí kupovat z pohledu spolehlivosti. Tento zajímavý žebříček vznikl na základě dat TÜV Report 2018.
Data TÜV Report zde zmiňujeme celkem často. Jedná se o data z německých technických kontrol, kde se zaznamenávají veškeré problémy a také díky nim zjistíme, jak velké procento vozů daného modelu v daném stáří neprošlo. Na základě stovek tisíc záznamů lze potom sestavit velmi slušnou statistiku, vypovídající o spolehlivosti zánovních i relativně starých aut.

Tentokrát přijdou na přetřes vozy kategorie SUV obecně, tedy ve všech velikostech a od všech značek. Celkem se podíváme na pět tříd rozdělených podle stáří a v každé třídě na tři nejspolehlivější vozy. Spolehlivost je určena podle toho, kolik procent vozů má na technické kontrole závažnou závadu. Logicky čím nižší procento závad, tím úspěšnější je daný model.

Samozřejmě vyvstává i otázka, jaké vozy jsou v dané kategorii naopak nejméně spolehlivé. Pokud si vezmeme například mladá auta do tří let stáří, nejhůře dopadla v rámci SUV Dacia Duster a Kia Sportage. Zatímco u Dusteru neprošlo první technickou 8,9 % aut, u Sportage je to dokonce 12,6 %. Ale vozům z druhého konce žebříčku se budeme věnovat někdy jindy.

Žebříček nejspolehlivějších SUV modelů s krátkým komentářem naleznete v naší galerii.

Zdroj: Auto Bild
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů