Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Majitel dal dohromady pět věcí, které mu vadí na jeho Lambu. Některé pobaví

Naše téma
Daniel Fuglevič | 03.04.2018
Lamborghini Aventador S. | foto: youtube.com
Když vlastníte nejnovější Lamborghini za hromadu peněz, zdánlivě už nemůžete být šťastnější. Jenže i tak se na italském supersportu najde pár nedostatků, které dokážou znepříjemnit den. O co tedy jde?
Podnikatel, YouTuber a nadšenec do rychlých aut Tom Exton se na svém kanálu TGE TV rozpovídal o vlastnictví Lamborghini Aventador S a přesněji o pětici věcí, které ho na soužití se supersportem nejvíce štvou.

Následující výčet samozřejmě berte s nadsázkou, stejně jako to zmiňuje sám majitel níže ve videu. Vlastnictví dvanáctiválcového Lamborghini je pochopitelně splněným snem a jeho výhody pochopitelně silně převyšují těch pár nedostatků jinak perfektního italského supersportu. Na všem se dá najít trocha kritiky a právě o tohle se snažil i Exton.

1. Spotřeba

Slovy majitele je spotřeba paliva u Aventarou S přímo „otřesná“. Co však čekat u vozu s 6,5litrovou atmosférickou V12 a výkonem 740 koní? Exton pak přiznává, že ačkoliv na spotřebu a neustále tankování nadává, na druhou stranu přesnou spotřebu nezná a ani ho nezajímá. Udávaná kombinovaná spotřeba Aventadoru S je mimochodem 16,9 l/100 km.

2. Cena

I pro zámožného člověka, jako je Exton, prý bylo pořízení Aventadoru S poměrně drahou koupí. A to přestože byl v katalogu příplatkové výbavy docela střídmý. Celkem ho auto stálo přes 300 tisíc liber, tedy v přepočtu okolo 8,7 milionu korun. Nakonec ale přece jen přiznal, že jsou to vlastně dobře utracené peníze.

3. Parkování

Viditelnost při parkování nebyla u vozů Lamborghini nikdy silnou stránkou. Parkovací kamera vzadu sice pomůže, ale přesto je těžké uvědomit si rozměry velkého supersportu, když dozadu máte výhled pouze miniaturním okýnkem. Nikdo ale taky neříkal, že je Aventador skvělým autem do přeplněného Londýna, že?

4. Klíček od vozu

Sdílení dílů v rámci koncernu VW je snad zřetelné u vozů každé značky patřící pod tohoto giganta. Není tak překvapením, že startovací klíček od Aventadoru S pochází původně od Audi, přičemž Lamborghini jej pouze vylepšilo svým znakem a popiskem. Za svých 8,7 milionů korun tak vlastně dostanete stejný klíč jako třeba majitel Audi A5. Tolik k exkluzivitě supersportovní automobilky.

5. Odkládací prostory v interiéru

Opět a zase, nikdo neříkal, že Lamborghini jsou ta nejpraktičtější auta, když přijde na ergonomii interiéru a počet odkládacích přihrádek pro vaše věci. Bohužel, v Aventadoru žádnou přihrádku kromě té palubní nenajdete. Exton si tak s nadsázkou stěžuje, že nemá kam položit svůj mobil, peněženku nebo vždy přítomný pytlík bonbonů.

Kam dát v Lambu za skoro 9 milionů sáček gumových medvídků, to je přece krásný problém, ne?

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů