Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën ukázal nové SUV C3 Aircross. Dorazí už v červenci

Naše téma
Daniel Fuglevič | 12.06.2017
dalších 6 fotek
Citroën C3 Aircross. | foto: Citroën
Po ženevské studii C3 Aircross ukazuje francouzská značka také produkční verzi tohoto malého SUV. Novinka se od studie liší opravdu minimálně a přináší tak design, na který jsme u nových Citroënů zvyklí. Přestože je ale model nazýván SUV, musí si poradit jen s pohonem předních kol.
C3 Aircross je postaven na platformě současného modelu C3. Na délku měří 4,15 metru, na šířku 1,76 metru a na výšku 1,64. Rozvor má délku 2,6 metru.

Malé SUV si bude muset na nezpevněném povrchu vystačit pouze s pohonem přední nápravy a systémem Grip Control, který má aktivně přibržďovat či nechávat prokluzovat kola v reakci na jízdní povrch a funguje v několika režimech. K tomu bude auto disponovat i asistentem pro sjíždění svahů.

Uvnitř nabídne Aircross další zásobu technologií v podobě barevného head-up displeje nebo třeba sledování slepého úhlu a jízdních pruhů. Infotainment půjde propojit s vašim smartphonem, zatímco si ho můžeme nechat bezdrátově nabít. Objeví se i funkce nouzového přivolání pomoci v případě nehody.

Praktičnost v interiéru zajistí zadní dělitelné sedačky, které lze posouvat v rozsahu 15 cm. Objem zavazadlového prostoru je standardně 410 litrů, s posunutou lavicí sedaček pak 520 litrů a po sklopení sedaček dolů nakonec 1289 litrů.

Na lehce extravagantní design nových Citroënů jsme si už celkem zvykli. Aircross však navíc přijde s možností širokého přizpůsobení dílů karoserie, co se týče barev. V nabídce má být celkem až 90 barevných kombinací.

Pod kapotou budou k dispozici benzinové i naftové motorizace. Základem je atmosférický benzinový čtyřválec o objemu 1,2 litru a výkonu 82 koní (60 kW). Výkonnější jsou pak stejně velké přeplňované motory o výkonech 110 (81 kW) a 130 koní (95 kW).

Naftové motory zastupují čtyřválcové šestnáctistovky o výkonech 100 (73 kW) a 120 (88 kW).

Všechny zmíněné motorizace jsou spojeny s manuálními převodovkami - až na zmíněnou dvanáctistovku s turbem a výkonem 110 koní, ta je k dispozici s automatickou skříní.

Ceny nového Citroënu C3 Aircross bychom se měli dozvědět už v červenci, kdy se podle všeho spustí i prodej.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů