Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën C3 Aircross nabobtnal, uveze teď sedm lidí

Naše téma
Dominik Valášek | 18.04.2024
další 4 fotky
Citroën C3 Aircross | foto: Se svolením Citroën
Zatím se jedná pouze o první fotografie zevnějšku auta, i tak lze ale předpokládat, že nová generace modelu C3 Aircross zaujme nejednu početnější rodinu. Vůz totiž mezigeneračně citelně rostl a největší novinkou je, že nabídne sedm míst k sezení. K tomu slibuje střídmou cenovku a k mání bude jako hybrid i elektromobil.
I když zatím zdaleka nevíme všechny informace o novém autě, Citroën uveřejnil alespoň celkovou délku.  Nová generace, stojící na platformě Smart Car koncernu Stellantis, bude měřit 439 centimetrů, což je poměrně velký nárůst oproti 416 centimetrům současného modelu.

Právě díky tomu se mohou v kufru objevit další dvě sedadla, a vůz tedy uveze celkem 7 osob. Na zadních sedadlech pravděpodobně nebude místo pro dospělé a určitě se při jejich použití nedá počítat s velkým zavazadelníkem, ale pro děti se jedná o ideální variantu.

Podívejte se na nový Citroën C3 Aircross na oficiálním videu: 
Druhou zásadní novinkou je výrazná proměna vzhledu. Zatímco dosavadní C3 Aircross byl spíše zaobleným autem, novinka vypadá robustněji a má spoustu ostře řezaných tvarů.

Dobře vidět je to už na přední masce, která dostala hrany a zamračené světlomety nebo na výraznější blatníky. Zajímavá je také struktura objevující se na mřížkách a lemech blatníků – „vroubky“ se sbíhají do tvaru šípovitého ozubu, který tvoří znak Citroënu.

Citroën C3 Aircross, zdroj: Se svolením Citroën


Bohužel jsme nedostali žádnou fotku vnitřního prostoru, stejně tak jsme nedostali ani technické specifikace pro motorizace. Víme však, že tak jako další příbuzní z koncernu Stellantis, jedoucí na stejné platformě, bude nová generace C3 Aircross k mání jako elektromobil i jako hybrid.

Vůz s největší pravděpodobností dostane stejné pohonné ústrojí, jako třeba nedávno představená Alfa Romeo Junior (která se pár dní jmenovala Milano), případně Fiat 600enebo DS 3 Crossback. Půjde tím pádem o elektrický pohon o výkonu 156 koní, doplněný o baterii s kapacitou 54 kWh, potažmo o tříválec 1.2 litru s výkonem 136 koní, spojený s 48V elektromotorem v šestistupňové dvouspojkové převodovce.

Kompletní informace o nové generaci se dozvíme během nadcházejících měsíců. Na trh se potom nový Citroën dostane před koncem letošního roku. I když zatím samozřejmě nepadla konkrétní částka, Citroën slibuje, že cenovka bude velmi konkurenceschopná, a to i v případě elektrického provedení.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů