Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Český trh obohatí značka MG. Nabídne i levná auta se spalovacími motory

Naše téma
Radek Pecák | 12.03.2022
dalších 6 fotek
MG vstoupí na trh ještě v průběhu prvního pololetí | foto: MG
Tradiční britskou značku nyní vlastní čínský koncern SAIC. Vývojové oddělení ale nadále zůstává v Londýně
Ještě v průběhu prvního letošního pololetí se na řadě míst v České republice objeví autosalony s logem značky MG. Dovážet je sem bude společnost Autobinck, která se stala oficiálním partnerem čínské společnosti SAIC.

V současnosti tato značka nabízí na evropském trhu několik modelů. Ty jsou k mání jak se spalovacími (benzinovými) motory, tak rovněž s plug-in hybridním pohonem a také v "čistě" elektrickém provedení.

Prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Podle informací, které má redakce Automix.cz a Deník k dispozici, se nejprve do Česka začnou dovážet dvě SUV. Menší ZS pohání buď litrový tříválec nebo čtyřválec s objemem válců půldruhého litru. Auto  měří na délku 431 centimetrů a disponuje poměrně velkým zavazadlovým prostorem 488 litrů.

Cena nejlevnější verze by měla začínat na ceně poměrně hluboko pod úrovní půl milionu korun.

Větší SUV s označením HS pak na délku měří 457 centimetrů. Pohání ho agregát s výkonem 162 koňských sil. Časem by se měli zákazníci dočkat třeba také elektrického kombi MG 5 nebo dalšího elektromobilu Marvel R.

Holandská skupina AutoBinck je jedna z nejstarších automobilových společností na světě. AutoBinck je zároveň jedním z největších nizozemských investorů v ČR. AutoBinck v současnosti působí v 8 zemích Evropy – v Nizozemí, České republice, Slovensku, Belgii, Maďarsku, Polsku, Rumunsku a Slovinsku.

V Česku má podle mluvčího Marka Vodičky v první fázi vzniknout více než deset autosalonů MG. Zpravidla budou přiřazeny k již existujícím dealerstvím značky Mitsubishi.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů