Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mitsubishi nakonec v Česku zůstává. A také nabídka aut se má rozšířit

Naše téma
Radek Pecák | 23.04.2021
dalších 19 fotek
Nová generace Mitsubishi Outlander | foto: Mitsubishi
Automobilka se třemi diamanty ve svém logu začne svoji novou éru uvedením plug-in hybridního modelu 
Automobilka Mitsubishi začne v polovině května na českém trhu prodávat svoji hlavní letošní novinku. Tou je plug-in hybridní verze modernizovaného rodinného SUV Eclipse Cross.

Oficiální ceník tohoto vozu, který má přepracovaný design exteriéru i interíéru, bude startovat na částce kolem 950 000 Kč. Vůz s celkem třemi motory (dva jsou elektrické a jeden spalovací) získá díky instalované trakční baterii s kapacitou 13,8 kWh dojezd čistě na elektřinu 57 kilometrů.

Značka tím fakticky zahájí svoji novou éru svého působení v Evropě a České republice, které přes loňská oficiální oznámení nakonec nekončí. "Můžu potvrdit, že jsme se společností Mitsubishi Europe podepsali distributorskou smlouvu pro další období," uvedl pro Deník a Automix.cz mluvčí tuzemského zastoupení Marek Vodička.

Přesto dealeři značky nebudou mít v několika nadcházejících letech úplně snadnou situaci. V příštím roce totiž skončí v Evropě prodej vozů L200, Outlander i ASX.

V nabídce tak fakticky zůstane městský minivůz Space Star a právě zmiňovaný plug-in hybrid Eclipse Cross. V roce 2023 se pak představí dva další modely. Fakticky půjde o vozy, které technicky vyjdou z existujících modelů značky Renault. Podle dobře informovaných zdrojů by se mělo jednat o městský hatchback (větší než je současný Space Star) a z něho odvozené městské SUV. Poměrně snadno tak lze dovodit, že se jedná o Clio a Captur.

Aby pak z autosalonů značky nemuseli s prázdnou odcházet také zájemci o větší automobil, měla by se nakonec v Evropě prodávat také nedávno představená nová generace modelu Outlander. Ta dostane pro evropský region výhradně hybridní pohonné ústrojí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů