Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Po okruhu v Mostě se proháněli nadějní jezdci. Vedl je mistr Evropy Vršecký

Naše téma
Vlastimil Novotný, Daniela Martinovská | 30.10.2023
Mostecký okruh se proměnil v učebnu pro členy Buggyra Academy. Foto: Buggyra media | foto: Deník/VLP Externista
Ve speciálu Mercedes-AMG GT4 se po mosteckém okruhu svezli talentovaní členové Buggyra Academy. Nadějné piloty provázel mentor David Vršecký. Dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů na okruzích byl s Michaelem Hlaváčkem, Filipem Nedomou a Mírou Mikešem velmi spokojený. Jak uvedl Mostecký deník, na severu Čech byli i mladí talentovaní závodní inženýři.
David Vršecký mladé závodníky nejprve svezl v Mercedesu-AMG GT4 jako pasažéry a ukázal jim závodní stopu a všechno, co GT4 v Mostě umí. Po analýze dat následovala první samostatná jízda. „Na začátek si kluci museli zvyknout na nové auto. Pocítit ho, poznat grip, jak pracují gumy. Je mnohem větší než motokára. Pro někoho to bylo i vůbec první seznámení s okruhem. Po vyhodnocení dat jsou schopni se posouvat dál a dál. Akademie funguje skvěle,“ poznamenal mentor David Vršecký.

Podívejte si jak probíhal testovací den:

Se svými svěřenci byl spokojený. "Jsem nadšený. Den splnil to, co jsme předpokládali. Dokonce i víc, protože víme, že jdeme správným směrem a z těch kluků budou dobří jezdci. Mikeš a Nedoma jeli první jízdy v GT4. Oba se toho ujali perfektně. Neměli jediný problém,“ uvedl dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů na okruzích.

Filip Nedoma byl před svou první jízdou v GT4 podle svých slov trochu nervózní. "Ale za volantem jsem se cítil jak v nebi. Je to opravdu úžasný pocit řídit takové skvělé auto. Jsem Buggyra Academy moc vděčný za takový skvělý zážitek. Byla to velká zábava,“ uvedl mladý jezdec.

„Je to něco úplně jiného než motokára a před první jízdou jsem byl nervózní. Ale tohle auto je prostě skvělé a moc jsem si to užil,“ sdělil Míra Mikeš. Nadšený byl i Michael Hlaváček: „Bylo to báječné. Hodně mě překvapilo, jak je to auto rychlé. Moc se mi to líbilo.“ 

Nebyla to jen akademie pro jezdce, zkušenosti přišli sbírat i mladí závodní inženýři, kterým pomáhala Yasmeen Koloc, která má s touto pozicí už velké zkušenosti z týmu Buggyra ZM Racing.

„Byl to den věnovaný mladé generaci, kterou se snažíme vychovat a posunout hned na začátku na tu nejvyšší metu v motorsportu,“ dodal David Vršecký na závěr testovacího dne.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů