Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bugatti slaví 110. výročí. Jak jinak, než speciálním modelem

Naše téma
Jiří Švamberk | 07.02.2019
dalších 6 fotek
Bugatti Chiron Sport „110 ans Bugatti“ (2019 | foto: Bugatti
Jedinečný Chiron vzdává hold zemi Galského kohouta a vznikne v počtu pouhých 20 kusů.
Kulaté výročí vždy žádá speciální oslavu a v automobilovém světě pro tento účel nemůže vzniknout nic lepšího, než unikátní model. V případě Bugatti se dá v podstatě každý vyrobený kousek považovat za unikátní, ovšem to neznamená, že by výrobce nedokázal šestnáctiválcové hypersportovní monstrum vylepšit.

Na oslavu 110. výročí značky Bugatti vznikne speciální edice Chironu v provedení Sport, které je o 18 kilogramů lehčí, než standardní Chiron. Výroční model vzdává poctu Francii, zemi, kde Bugatti vzniklo. Hlavním motivem tedy je trikolora francouzské státní vlajky, kterou najdete nejen na spodní straně aerodynamického křídla a krytech zpětných zrcátek, ale také hliníkovém víčku nádrže. Francouzská trikolora se nachází rovněž uvnitř vozu, jmenovitě na opěrkách hlavy.

Oficiální jméno zní Bugatti Chiron Sport „110 ans Bugatti“ a dalším poznávacím znamením jsou matně černá kola s modrými brzdovými třmeny.

Co se motoru týče, jeho výkon zůstává nezměněn, to znamená 1500 koní a 1500 Nm točivého momentu. Edice vznikne v počtu pouhých 20 kusů a vůbec bychom se nedivili, kdyby byly všechny kusy již prodané.

V naší galerii se můžete na výroční model podívat důkladněji.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů