Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bugatti chystá speciální model Atlantic. Objednal si ho sám velký šéf?

Naše téma
Jan Markovič | 26.02.2019
dalších 6 fotek
Bugatti Atlantic,tento kus patří do sbírky návrháře Ralpha Laurena | foto: Bugatti
Auto se objeví příští týden na autosalonu v Ženevě. Půjde o moderní podobu slavného vozu.
"Bugatti 57 SC Atlantic nemůže být znovu vytvořeno. Ale co myslíte? Můžeme převést jeho vzhled do jednadvacátého století?" To napsala automobilka na svém Facebooku a k textu přidala kresbu dobového kupé, které dnes patří k nejdražším historickým vozům na světě.

Naznačila tak, že se do Ženevy chystá jedno zajímavé překvapení. Automobilka použije název modelu Atlantatic, pod kterým představí unikátní auto navazující vzhledem na historický vůz. Půjde zřejmě o jediný exemplář a neplánuje se sériová výroba.

V kuloárech se navíc šeptá, že by nemělo jít jen o koncept, který poté zamíří do muzea. Vůz si možná objednal sám bývalý velký šéf koncernu Ferdinand Piëch. Automobilce za to měl jednaosmdesátiletý magnát zaplatit v přepočtu přes 400 milionů korun. To je rozumná cena, protože pokud už se dobový Atlantic dostane do aukce, vyjde na větší peníze. V roce 2010 se jeden kus prodal za 678 milionů korun.

Žádné další informace o chystaném unikátu nejsou známé. Dá se ale spekulovat, že Bugatti do něj logicky usadí svůj šestnáctiválec s osmilitrovým objemem a čtyřmi turbodmychadly.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů