Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bloodhound SSC zachráněn! Našel se nový investor

Naše téma
Jiří Švamberk | 17.12.2018
foto: archiv
Projekt nejrychlejšího vozidla na světě si pod svá křídla vzal yorkshirský podnikatel Ian Warhurst.
Dlouholetý plán postavit automobil, který by dokázal pokořit magickou rychlost 1000 mil za hodinu se na začátku října dostal do vážných finančních problémů. Konkurzní správce měl zájem tento inspirativní projekt zachránit, ovšem na začátku prosince byl nucen vyhlásit úpadek, protože se nenašel investor, který by do projektu vložil 25 milionů liber, což je v přepočtu nějakých tři čtvrtě miliardy korun.

Nicméně vedoucí projektu a současně držitel platného světového rekordu, Andy Green, britským motoristickým mediím řekl, že stále doufá v záchranu jeho snu, jelikož se prý objevil vážný zájemce, jenž ovšem nedokázal peníze shromáždit do požadovaného termínu.

Správce konkurzní podstaty nyní oznámil, že nakonec k dohodě došlo. Celý podnik včetně majetku odkoupil za blíže nespecifikovanou částku podnikatel Ian Warhurst.



Warhurst je v automobilovém světě osoba poměrně dobře známá. Dlouhé roky vlastnil firmu Melett vyrábějící turbodmychadla. Tuto firmu prodal na konci minulého roku americké společnosti Wabtec a zůstal v pozici generální manažera. Warhusrt patří mezi 100 největších podnikatelů v celé Velké Británii.

Jaké plány Warhurst s projektem Bloodhound SSC zamýšlí, podnikatel zveřejní na začátku roku 2019.

Jak říkají Britové: „Fingers crossed!“
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů