Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zloději ukradli čtyři Tesly, po dopadení měli neuvěřitelně hloupé výmluvy

Naše téma
Daniel Fuglevič | 27.11.2017
dalších 9 fotek
Dealerství Tesly v South Salt Lake. | foto: ksl.com
Opravdu kuriózní a pro policii dosud těžko pochopitelný případ se odehrál před pár dny v americkém státě Utah. Policie shodou náhod „zakopla“ o čtyři osoby, které jsou jistým způsobem zapleteny do loupeže čtyř vozů Tesla z tamního dealerství. Výpovědi podezřelých jsou přitom vážně bizarní.
Prozatím to vypadá, že celkem čtveřice lupičů – tři muži a jedna žena – se nepozorovaně a bez poškození majetku autosalonu vloupala do dealerství Tesly v městě South Salt Lake a odcizila čtyři vozy. O případu informovala zpravodajská stanice KSL.

Vše začalo, když kolem jedné hodiny ranní za dopravním policistou hlídkujícím kousek od dealerství zastavil z nejasného důvodu muž v Tesle. Strážník se muže rozhodl preventivně zkontrolovat, přičemž řidič elektromobilu mu podle všeho sdělil, že má sebou pytlík klíčů od dalších vozů a jede svůj vůz vrátit do dealerství Tesly. Ano, v jednu hodinu ráno.

Muž strážníkovi také sdělil, že jeho jméno je Tesla. Po zkontrolování identity se ovšem zjistilo, že jde o jistého Shanea Smitha. Jakmile se další strážník přivolaný na místo začal vyptávat více, Smith odmítl dále vypovídat a vyžadoval právníka.

Díky této nejasné situaci začala policie vyšetřovat možný případ loupeže v tamním dealerství, načež jen o pár hodin později strážnici pronásledovali další Teslu, tentokrát odjíždějící přímo z dealerství. Vozu se však vybily baterie a policie za volantem zadržela muže jménem William Weist, v jehož vlastnictví se později našly další předměty ukradené z dealerství.

Další dva podezřelé Zacharyho Hallmana a Earlene Parker, rovněž za volantem elektromobilů Tesla, zadržela policie později toho dne. Tato dvojice vypověděla, že vozy jim daroval muž jménem Tesla.

Hlavní podezřelý Shane Smith následně vyšetřujícím detektivům sdělil, že pytlík klíčů od vozidel, samotný automobil a ke všemu i klíče od budovy dealerství mu dříve daroval pro něj další neznámý muž.

Policie se tak nyní snaží zjistit, jak jsou všechny čtyři osoby vlastně propojené s odcizením vozů. Podezřelí z loupeže tak zůstávají po dobu vyšetřování ve vazbě, zatímco všechen majetek byl dealerství Tesly nakonec vrácen nepoškozen.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů