Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bentley nabídne interiéry pro vegany. Vyvíjí prý "kůži" z hub

Naše téma
Dominik Valášek | 12.05.2017
další 3 fotky
Kožené interiéry ve vozech Bentley. | foto: Bentley
Pokud jste vegan, tedy bohatý vegan, pravděpodobně se v kožném interiéru luxusního Bentley nebudete cítit zrovna dobře. I na vás však britská automobilka myslí a do budoucna chystá interiéry, vhodné i pro vás.
O tomto záměru informoval šéfdesignér značky Stefan Sielaff. Ten prohlásil, že samozřejmě není možné prodávat vůz, ve kterém se nachází 20 kusů usně, lidem, kteří žijí veganský životní styl.

Bentley již možnosti konzultoval se zákazníky zejména z americké Kalifornie, kteří se ptali po interiéru, neobsahujícím zvířecí produkty.

Bentley, potažmo speciální divize Mulliner, je samozřejmě zvyklé na plnění netradičních přání zákazníkům, ovšem zde je zadání o dost složitější než normálně. Designéři se snaží přijít na způsob, jak zachovat luxusní pocit z celého interiéru, ale využit přitom jiné materiály.

Zkrátka jak nahradit kůži ze zvířat.

Jako první na mysl přijde pochopitelně syntetická kůže, což je dnes poměrně známá věc. Bentley ale experimentuje s materiály, ale i nepravá kůže vyvolávala patřičně premiové pocity. Experimentuje prý s materiály z hub nebo dokonce z medúz.

Jak by ovšem mohla být kůže z medúz považována za veganskou, to nám uniká...

Není to každopádně poprvé, co se automobilky snaží dělat auta z netradičních, přírodu méně zatěžujících zdrojů. Stále častěji se vidí třeba recyklované plasty nebo se hledá uplatnění pro bambus, který oproti běžným dřevinám rychleji roste.

Zůstává už jen otázka, kdy Bentley přijde s „veganským" interiérem na trh. Mělo by to být během nejbližších let.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů