Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle auto bývala Alpine A110. Nový sporťák shořel během natáčení Top Gearu

Naše téma
Daniel Fuglevič | 05.02.2018
dalších 5 fotek
Modrý sporťák doslova lehl popelem. | foto: Top Gear
Vypadá to, že nová řada motoristického pořadu Top Gear bude pořádně žhavá. Během natáčení jednoho ze segmentů, které se uskutečnilo během Rallye Monte Carlo totiž moderátorům shořela testovaná nová Alpine A110. Příčinou byla nejspíše technická závada na vozidle.
Přestože jsme už viděli dvojici upoutávek na nejnovější řadu Top Gearu, její moderátoři Matt LeBlanc, Chris Harris a Rory Reid ještě stále dotáčí některé části pořadu, jehož premiéry bychom se měli dočkat zřejmě už na začátku března.

A právě během natáčení segmentu, v němž figurovala nová Alpina A110 na uzavřené rychlostní zkoušce během Rallye Monte Carlo, došlo k nešťastnému požáru. Modrý sporťák zde doslova lehl popelem.

Za volantem předprodukčního vozu seděl Chris Harris, přičemž na místě spolujezdce byl jako navigátor Eddie Jordan, bývalý pilot a vlastník stáje Formule 1, který se již dříve také účastnil natáčení Top Gearu jako moderátor.

V jednu chvíli při natáčení se ovšem za jízdy rozsvítila na přístrojové desce kontrolka motoru a auto zachvátily plameny. Oběma moderátorům se naštěstí podařilo vůz zavčasu opustit a neodnesli si žádná zranění.

„Když mi po otevření dveří plameny ošlehli ruku, uvědomil jsem si, že opravdu musím z auta ven,“ popisoval situaci Harris.

Televizní štáb ani přivolaní hasiči už však zbrusu novému sporťáku pomoci nedokázali. Celé auto shořelo na prach.

Eddie Jordan řekl, že během natáčení auto fungovalo skvěle a jízda na zkoušce Rallye Monte Carlo pro něj byla splněným snem. „Vidět zničené nádherné auto, je vždycky smutné. Bohužel jsme ho nezachránili,“ dodal Harris.

Renault, pod něhož značka Alpine patří, prozatím zastavil všechna testování jeho předprodukčních modelů A110. Příčina požáru je nyní vyšetřována.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů