Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hasiči se svou ozdobenou Avií vyhrávají koledy a rozdávají vánoční náladu

Naše téma
Iva Nedavašková | 08.12.2023
další 3 fotky
Vánoční Avia po roce brázdí ulice Slavičína. Vozí čaj, svařák a dobrou náladu | foto: SDH Slavičín
Vánočně ozdobená hasičská Avie křižující ulice o adventních nedělích se stala oblíbenou tradicí ve Slavičíně. Na svítící a blikající auto, které z reproduktorů pouští koledy, už čekají hloučky lidí. V pravidelných zastávkách si zájemci kupují svařák a čaj. Dobrovolný příspěvek nápoje přispěje mladým hasičům.
Akci pořádají místní dobrovolní hasiči. "Před šesti lety dostal nápad s ozdobenou Avií můj manžel Martin,“ vzpomíná Zuzana Lutonská, starostka místních hasičů. Původně auto jen projíždělo městem a hrálo koledy. Postupně přibyly i zastávky s nabídkou horkých nápojů.

Vánoční Avie rozdává radost a dobrou náladu:

Avie nezahálí ani při Mikulášské nadílce. "S nadílkou jezdíme už třetím rokem. Za básničku, písničku nebo statečnost rozdáváme dětem sladkosti. Jezdíme i do domu dětí a mládeže a soukromé školky Elánek,“ pokračuje Lutonská.

Velitel sboru dobrovolných hasičů Martin Lutonský letos prohrál svůj boj se zákeřnou nemocí a post starosty po něm převzala právě jeho žena.

„Martin byl starosta hasičů a on vymýšlel všechny naše akce pro lidi. Teď jsem starostkou já a chci pokračovat v tom, co dělal, co tu zanechal,“ dodává Zuzana Lutonská.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů