Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Autokluby varují: Dovolenkáři z Německa ucpou dálnice na jih Evropy

Naše téma
Radek Pecák | 13.07.2018
dalších 8 fotek
Zácpy na dálnici v Brennerském průsmyku | foto: Jan Zajíc
V lidnatých spolkových zemích v Německu začínají prázdniny. Očekává se proto hromadný úprk na dovolené u jižních moří.
Zejména v Rakousku a Chorvatsku se dají očekávat o tomto víkendu dlouhé kolony pomalu se posunujících vozidel. Takovéto varování přinesly rakouský a německý autokluby ÖAMTC a ADAC. 

"Kdo se vydá tento víkend na dovolenou, zjistí, že jsou prázdninové trasy beznadějně přetížené," uvádí ADAC. Problém způsobí hlavně počátek prázdnin v osmnáctimilionovém Severním Porýní-Vestfálsku a části Nizozemska. Je proto lepší volit alternativní trasy nebo na cestu vyrazit až po víkendu.

Největší problémy budou v okolí velkých měst, tedy třeba u Mnichova, u Salcburku a na dálnici A9 mezi Mnichovem a Norimerkem. Téměř jistě se ucpe rakouská dálnice A 13 vedoucí k Brennerskému průsmyku nebo A11, která směřuje ke Karavanskému tunelu.

Jedna z oblíbených cest do Chorvatska, tedy dálnice od Maďarska do Záhřebu, bude také komplikovaná. Tuzemský ÚAMK totiž přinesl informaci, že silničáři na několika místech vyměňují asfaltový povrch a zůstal pouze jeden jízdní pruh. Ti, kteří jedou na ostrov Krk, se zdrží ještě těsně před cílem. Opravuje se totiž most a je zde snížena povolená rychlost.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů