Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Autoklub uspořádá Grand Prix historických automobilů

Naše téma
Radek Pecák | 24.03.2019
Škoda Superb během závodu 1000 mil Československých | foto: Škoda-Auto
Čtyři závody budou tvořit nový seriál pro majitele historických autombilů. Uspořádá ho Autoklub České republiky.
Čtyři podniky budou od letošního roku tvořit nový seriál Grand Prix historických vozidel. Jsou jimi 1000 mil československých, Brno Revival, Grand Prix Bugatti a Zbraslav-Jíloviště.

Jeho pořádání oznámili představitelé Autoklubu ČR, který letos slaví 115. výročí založení a 90. výročí existence klubového domu. Při té příležitosti odhalili ve vstupní pasáži Klubového domu v Opletalově ulici bustu slavné závodnice Elišky Junkové.

"Autoklub obnovuje tradici, stál u vzniku a byl přímým pořadatelem věhlasných 1000 mil československých i Zbraslav-Jíloviště,, jednoho z nejstarších závodů u nás. Šampionátem navazujeme na tento odkaz a zároveň chceme podpořit povědomí o technickém umu našich předků," uvedl prezident Autoklubu Jan Šťovíček.

První ze závodů - 1000 mil Československých se pojede v polovině června, následovat bude Brno-Revival, Grand Prix Bugatti a sezonu zakončí Zbraslav-Jíloviště.

Nepůjde pochopitelně o závodění ve smyslu dosažení co nejrychlejšího času. Půjde o takzvané zkoušky pravidelnosti, kdy je úkolem posádky dodržet předepsaný čas pro absolvování trati s přesností buď na setinu, případně tisícinu sekundy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů