Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Auta bez řidiče se mohou proměnit v nevěstince na kolech, tvrdí studie

Naše téma
Jan Markovič | 18.11.2018
Autonomní Rinspeed Snap poskytne milencům dostatek soukromí | foto: Rinspeed
Co budou lidé dělat v autech, až je nebude nutné řídit? Podle nedávno zveřejněné studie v nich budou spát, jíst nebo provozovat řadu jiných zajímavých aktivit.
Sex v autě lidé provozují snad od té doby, kdy se na silnicích objevily první vozy. Většinou ale ve chvílích, kdy se automobil nepohybuje. S nástupem aut bez řidiče by se to ale mohlo změnit. Lidé si začnou užívat oblíbenou kratochvíli i za jízdy, píše studie zveřejněná v odborném magazínu Annals of Tourism Research.

„Lidé budou za jízdy ve svých autech spát, což může mít dopad na provoz motelů. Lidé také budou v autonomních vozech jíst, takže mohou víc nahradit i restaurace,“ komentuje studii jeden z jejích autorů, ředitel výzkumu hotelové školy v britském Surrey Scott Cohen.

„To nás vedlo k myšlence, co dalšího lidé budou v autech dělat. Určitě nejde o nereálnou představu, když si uvědomíme, že sex a auta jsou spolu dlouho spjatá. V budoucnosti by klidně mohla fungovat jako nevěstince na kolech,“ řekl Scott magazínu Fast Company.

„Tam, kde je prostituce legální a zároveň se dá předpokládat rychlý rozvoj aut bez řidiče, půjde v blízké budoucnosti o samozřejmost. Podle nás se tak stane například v Evropě,“ dodal.

Podle listu New York Post přiznává 60 procent Američanů, že už provozovali sex v autě. V roce 2040 by mělo být tedy už běžné souložit v jedoucím autonomním vozidle, píše deník. Kompletní studii nazvanou Autonomní vozidla a budoucnost městské turistiky najdete zde. Je v angličtině.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů