Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi u svého elektrického SUV E-Tron zvažuje „paket pro vegany“

Naše téma
Jiří Švamberk | 07.05.2019
dalších 11 fotek
Audi E-Tron při testech v Dubaji | foto: Audi
S největší pravděpodobností se tak jmenovat nebude, nicméně Audi musí reagovat na rostoucí požadavky svých veganských zákazníků.
Představte si, že jste vegany, lidi, kteří z přesvědčení odmítají užívání zvířat k vlastnímu užitku jakožto surovin či výrobních jednotek. Dnešní konzumní společnost těmto lidem úplně nenahrává. A to ani v oblasti automobilového průmyslu, kde se výrobci prémiových modelů předhánějí v tom, kdo nabídne jemnější kožené čalounění. Dá přece rozum, že látková sedadla v Bentley by nikdo nekoupil…


 Někdo ale určitě. Právě veganští a do značné míry také vegetariánští zákazníci usilují o to, aby automobilky nabídly také alternativu pro ty, kteří nechtějí jezdit autem se sedadly potaženými kůží z mrtvých zvířat.
 
Kromě Audi zaznamenaly podobná přání také značky Bentley a Chevrolet.
 
Podle zástupců Audi nemusí jít pouze o vegany a vegetariány, protože zákazníci, kteří kupují elektromobily chtějí byt k planetě ohleduplní také jinak než pouze jízdou. A to znamená použití trvale udržitelných nebo recyklovaných materiálů v interiéru vozů. Tento přístup není nic nového, příkladem budiž BMW i3.
 
Audi má s tímto přístupem zkušenosti, neboť interiér konceptu e-tron GT byl kompletně vyroben z recyklovaných materiálů a byl naprosto v souladu s veganskými postoji. Problémem může být to, že Audi má extrémně vysoké nároky na kvalitu použitého materiál, což recyklovaní ne vždy zaručí.
 
Každopádně je dobré, že se tímto „problémem“ automobilky alespoň zabývají a minimálně Audi u interiéru pro vegany uvažuje.

V galerii se můžete na Audi E-Tron podívat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů