Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda začíná odhalovat modernizovaný Superb. Bude umět jezdit také na elektřinu

Naše téma
Radek Pecák | 07.05.2019
Skica modernizované Škody Superb | foto: Škoda Auto
V Bratislavě, během mistrovství světa v ledním hokeji odhalí automobilka Škoda podobu své modernizované vlajkové lodi.
Užší a protaženější mlhové světlomety a výraznější lemování masky chladiče. To jsou hlavní znaky, podle kterých lidé v příštích letech budou rozlišovat původní a modernizované provedení vozu Škoda Superb 3. generace.

Automobilka zatím zvetřejnila pouze skicu, která zachycuje novou podobu přední partie automobilu. Tisková zpráva, která obrázek doprovází, dále zmiňuje ostře vykreslené přední světlomety (jde o novou grafiku - pozn. red.), mlhové světlomety s výraznou lištou a nápis ŠKODA na zádi místo tradičního loga automobilky.

Ke slavnostnímu odhalení vozu dojde 23. května na slavnostní akci v Bratislavě. Toto místo si Škoda zvolila záměrně. Je totiž opět hlavním sponzorem zde probíhajícícho světového šampionátu v hokeji.

Spolu s klasickým Superbem tu také bude odtajněn vzhled a přesné parametry elektrické verze Škoda Citigo a informace o plug-in hybridní verzi Superbu. Tu Škoda dosud v nabídce neměla.

Superb je tradičním modelem značky. Poprvé se vůz s tímto jménem začal nabízet již v roce 1934. Novodobá čtvrtá generace by se měla představit zhruba za tři až čtyři roky. I nadále se bude vyrábět v závodě automobilky ve východočeských Kvasinách. Tentokrát ovšem společně s novým Volkswagenem Passat. I jeho vývoj budou mít škodováčtí inženýři na starosti.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů