Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi má další problém s WLTP, musí skončit s hybridem

Naše téma
Jiří Švamberk | 23.11.2018
dalších 12 fotek
foto: Audi
Automobilka musela v Evropě ukončit prodej posledního plug-in hybridního modelu A3 Sportback e-tron.
Audi A3 Sportback e-tron je dalším modelem z Ingolstadtu, který se stal obětí přechodu z testovacího cyklu NDEC na WLTP a německý výrobce se ho raději rozhodl vyřadit z nabídky.  Certifikace modelu, který značka představila v roce 2014, se ekonomického hlediska nevyplatí, především proto, že nový model je na cestě.

Zcela nová generace by podle našich odhadů měla dorazit někdy v polovině roku 2020.

Nabízí se však ještě jedna možnost, proč Audi A3 Sportback e-tron stahuje z nabídky. A tím důvodem jsou prodeje. Protože kdyby byl malý e-tron takový prodejní hit, je nad slunce jasné, že by Audi učinilo všechny nutné kroky k tomu, aby model na trhu udrželo.

A prodejní čísla opravdu nejsou bůhvíjak oslnivá. Ve Velké Británii, která je největším trhem plug-in hybridních automobilů, se loni prodal pouze 637 kusů, ačkoliv takto nízké prodeje mají co do činění se skončením finanční pobídky od britské vlády. Nicméně například v USA letos necelých 2200 kusů. A s takovou poptávkou se Audi skutečně nevyplatí přechod na WLTP.



A3 Sportback e-tron je po Audi Q7 e-tron dalším plug-in hybridním modelem, který končí a Audi v současnosti nenabízí žádný plug-in hybridní model.

Zmiňovaný model si můžete prohlédnout v přiložené galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů