Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin už testuje své SUV. Bude se jmenovat DBX

Naše téma
Jan Markovič | 15.11.2018
dalších 6 fotek
Aston Martin DBX | foto: Aston Martin
Britský výrobce sportovních aut bude dalším z těch, kteří podlehli módní vlně super SUV. Po Lamborghini Urus, Bentley Bentayga nebo Alfě Romeo Stelvio QV se budeme moci svézt v Astonu Martin DBX.
Už za rok odhalí automobilka Aston Martin své první SUV v historii. Bude se jmenovat DBX a velikostně zapadne spíš mezi středně velká auta, rozměry se odhadují přibližně k Alfě Romeo Stelvio. Auto se už ukázalo na prvním videu, i když zatím jen zabalené do neprůhledné kamufláže.

Video bylo pořízeno při testování vozu, kdy šéfinženýr Matt Becker řídil prototyp po trase závodu Welsh Rally. Jak bývá zvykem u drahých SUV, podstoupí i Aston Martin DBX sérii testování na nejrůznějších místech planety, od arktických oblastí přes pouště až po německou dálnici a samozřejmě zelené peklo jménem Nürburgring.

Když Aston Martin poprvé hovořil o záměru vyrábět SUV, spekulovalo se o tom, že by to mohl být elektromobil. Firma chce ale všechna svá plně elektrická auta sdružovat pod značkou Lagonda. To není případ DBX, které tak pravděpodobně dostane pod kapotu čtyřlitrový dvojitě přeplňovaný benzinový osmiválec původem z dílen AMG. Nasazení hybridního pohonu ale vyloučené není.

Auto se bude vyrábět ve fabrice St Athan ve Walesu spolu s modelem Rapide E, což je elektrický sedan a budoucí konkurent Tesly nebo chystaného super elektromobilu od Porsche. Podívejte se na video z prvního testován, Aston Martin v terénu byl zatím dosud nevídaný pohled:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů