Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin a Zagato společně pracují na dvou nových modelech

Naše téma
Jiří Švamberk | 19.09.2018
foto: Aston Martin
Oslava 100. výročí založení karosárny Zagato se tak ponese ve velkém stylu. Cenovka připravovaných modelů je ale astronomická!
Klasická britská sportovní značka a italská karosárna mají hodně dlouhou historii. Během uplynulých šesti dekád společně představily nemálo působivých modelů, které dnes patří k těm vůbec nejžádanějším na trhu s klasickými vozy. Poslední kreací, kterou společně postavily, je Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake. Na oslavu 100. výročí založení karosárny Zagato chystají něco unikátního. A hned ve dvou exemplářích.

Oficiální označení projektu zní Aston Martin DBZ Centenary Collection, v rámci něhož vzniknou dva modely DB4 GT Zagato Continuation a DBS GT Zagato.

 Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation bude pouze okruhovým závodním strojem bez silniční homologace a vznikne v původní továrně Aston Martin v Newport Pagnell a výrobce zkombinuje staré výrobní postupy s těmi nejmodernějšími. Tento model bude vyroben ze tenkého hliníkového plechu jako originál a lehký trubkový prostorový rám. Nad precizností zpracování bude dohlížet nejmodernější scan technologie, kterou se docílí rovnoměrné spáry mezi jednotlivými panely karoserie, které budu následně ručně opracovány.

O pohon se postará řadový šestiválec, který zkonstruoval Tadek Marek se dvěma zapalovacími svíčkami na válec, výkonem 380 koní, samosvorným diferenciálem a 4stupňovou převodovkou.

O druhé modelu DBS GT Zagato zatím žádné informace uvolněny nebyly. Vycházet však bude z modelu DBS Superleggera a jeho design by měl být evolucí klasického pojetí Aston Martin Zagato se dvěma charakteristickými výdutěmi na střeše a dalšími charakteristickými designovými prvky.

Každého modelu vznikne pouze 19 kusů, ovšem nebudou prodávaný samostatně, nýbrž v páru. Cena je stanovena na 6 milionů liber, tedy nějakých 175 milionů korun!
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů