Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW ukázalo koncept elektromobilu iNext. Je velký jako X5

Naše téma
Radek Pecák | 16.09.2018
dalších 10 fotek
BMW iNext | foto: BMW
Kdo se domníval, že model iNext bude nástupcem současné generace elektromobilu BMW i3, ten se zmýlil...
V nákladovém prostoru letounu Boeing 777 odhalila automobilka BMW pozvaným hostům koncept svého budoucího velkého elektromobilu. Model avizovaný pod označením iNext bude automobilem s velikostí současného SUV X5.

V současné době není nic známo o výkonech či dojezdu. Jedná se totiž teprve o koncept, z něhož sériový vůz vzejde za necelé tři roky.

Mezitím ještě koncern BMW přijde se třemi jinými novými elektromobily. Tím prvním se stane již příští rok čistě elektrické Mini, následovat bude elektrický verze X3 a třetím se stane sedan BMW i4. Teprve po něm by měl následovat iNext. Zatím tedy nic známo o tom, co by mělo následovat po současném BMW i3. Je tedy čím dál více pravděpodobné, že skončí bez nástupce.

Pro tento i další elektromobily specialisté BMW vyvíjejí zcela nový typ baterií. Zatímco dosud mnichovská automobilka spolupracuje v této oblasti s firmou Samsung SDI, v budoucnosti se chce více orientovat například na čínského producenta CATL. Nechce však na něm být zcela závislá.

Pro vozy BMW poháněné elektřinou mají být v příštích letech využívány dva typy bateriových článků: První vyšší pro auta s karosérií SUV, druhý - nižší pro sedany a sportovní typy.

Další velkou novinkou je vytvoření speciálního povrchového materiálu do interiéru. Ten bude umět reagovat na dotyky pasažerů na všech místech ve vozidle. Bude možné takto ovládat například klimatizaci nebo multimediální systém. Bude na něm také možné promítat vše potřebné. Opravdové displeje tak budou pouze u řidiče. BMW však zatím není schopno zaručit, že tuto technologii nabídne v sériovém autě již ve zmíněném roce 2021. Možná se o něco opozdí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů