Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Aston Martin hodlá vzkřísit jméno Vanquish.

Naše téma
Jiří Švamberk | 27.07.2018
DBC Concept | foto: Aston Martin
Půjde o automobil s motorem uprostřed a prý úplně nejhezčí ze všech…
Alespoň to tvrdil Marek Reichmann z automobilky Aston Martin na dynamické prezentaci modelu DBS Superleggera v rakouských Alpách. Fanoušci značky Aston Martin jistojistě zaplesali, když zástupci vedení ohlásili, že opráší označení DBS. Ale současně posmutněli, když Aston Martin ve stejnou dobu oznámil konec jména Vanquish.

Naštěstí to nevypadá to na dlouhou absenci. Vanquish by se měl vrátit v podobě ultralehkého soupeře pro Ferrari 488 GTB, a to už v roce 2020.

Přestože Reichmann nebyl konkrétní, naznačil dost věcí. Například to, že designově má jít o nejhezčí supersport s motorem uprostřed. Pohonnou jednotkou by měl stát vidlicový osmiválec, nicméně zda půjde o motor AMG nebo má Aston Martin připravenu jinou alternativu, Reichmann neuvedl. Spekuluje se o využití elektromotoru.

Aston Martin v případě nového Vanquishe bude těžit z poznatků získaných při vývoji Valkyrie, pod něhož se také modeově zařadí. Takže se můžeme těšit na novou karbonovou platformu a hliníkové pomocné rámy karoserie, což znamená, že půjde o mimořádně lehké auto.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů