Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Asi nejhezčí Renault bude k mání jen v Rusku. Zatím...

Naše téma
Radek Pecák | 30.08.2018
dalších 5 fotek
Zvenčí vypadá auto jako hodně velké | foto: Renault
Ruské zastoupení francouzské automobilky si vyprosilo vznik speciálního modelu. Je to další ze zástupců kategorie SUV-kupé.
Přímo v moskevské továrně skupiny Renault se během příštího roku začne vyrábět model Arkana, speciální crossover připravený pro ruský trh. Ve formě konceptu má nyní premiéru na autosalonu v hlavním městě Ruské federace.

Líbivá karosérie je 4,54 metru dlouhá a 1,57 metru široká. Je tedy větší cca o devět centimetrů než SUV Kadjar. Tvar světlometů na přídi i řešení zádi plně koresponduje se současným designovým stylem Renaultu.

Renault v tiskové zprávě informoval, že zavedení tohoto typu si vyžádala poptávka na trhu v této největší zemi světa. Design tedy sice vznikl ve francouzském stylistickém centru, ale podíleli se na něm i specialisté z ruského zastoupení.

Vůz má dostat pohon všech kol a pod kapotu zbrusu nový motor vhodný do ruských podmínek. V dalším období se počítá s tím, že se vůz začne nabízet na dalších trzích v Asii, a jelikož to má být globálním modelem, někdy kolem roku 2020 přijde na řadu také Evropa..

Renault je v současnosti v Rusku velmi úspěšný. Podíl této značky na zdejším trhu činil vloni 8,5 procenta a celé skupiny Renault, která zahrnuje třeba také místní Ladu, dosáhl téměř třetiny. Ruský trh s novými osobními automobily se navíc po létech krize začíná opět zvedat. Ročně se tu momentálně prodá hodně přes jeden milion osobních vozů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů