Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Monstrum Petrovič a jiné offroady z Ruska. Koupit je můžete i u nás. Za kolik?

Naše téma
Radek Pecák | 26.05.2018
dalších 25 fotek
V České republice se prodává řada zvláštních ruských strojů do terénu. | foto: Radek Pecák
Několik stovek aut ruských výrobců každoročně prodá zákazníkům v tuzemsku i v západní Evropě východočeská firma AMC. Ta ve svém areálu v Radíkovicích u Hradce Králové upravuje výrobky značek Lada, GAZ či UAZ do stavu, aby vyhověly aktuálním evropským homologačním předpisům.
Kromě toho vlastní také oficiální zastoupení pro značku Kamaz. Ano té, která prakticky každý rok dokáže porážet české i jiné konkurenční kamiony ve slavné Rallye Dakar.

V některé oblasti, přes značné morální stáří, stále nemají ruské automobily konkurenci. Například typ UAZ 2206 přezdívaný Buchanka je vlastně jedinou nabízenou až devítimístnou terénní dodávkou. Ruské automobily jsou díky své jednoduché a bytelné konstrukci skutečně vhodné pro práci v těžkém terénu.

Například UAZ stále karosérie svých vozů, včetně nejmodernějšího typu Patriot, staví ma žebřinovém podvozku a jak přední, tak zadní náprava, jsou tuhé. V podstatě jedinou používanou elektronikou je řídící jednotka motoru.

Přestože hlavní objem prodejů firmy činí auta s pohonem všech kol, pro zákazníka je schopna dovézt třeba i moderní osobní Ladu XRAY či Vestu. Anebo třeba pozoruhodný šestikolový terénní přepravník Petrovič, který umí i plavat.

Více informací najdete v popiscích pod fotografiemi v naší fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů