Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Apple najal designéra, který pracoval na modelech Tesla

Naše téma
Jiří Švamberk | 18.12.2018
Telefony Apple | foto: Apple
Znamená to, že Apple už řeší vzhled svého prvního autonomního automobilu?
Už je to nějakou dobu, co jsme zaznamenali informace o programu autonomních vozidel společnosti Apple. Ovšem nyní stojaté vody rozvířila informace, že technický gigant najal Andrewa Kima, člověka, který roky pracoval pro automobilku Tesla.

Tuto informaci pustil do světa samotný Kim, když na svém Linkedin profilu oznámil, že před měsícem podepsal smlouvu se společností Apple, kde bude pracovat jako designér. Andrew Kim pracoval na mnoha různých modelech Tesly, například na připravovaném roadsteru nebo Modelu Y.

Andrew Kim


Přestože existuje vysoká pravděpodobnost, že Kim na žádném automobilu pracovat nebude, vzhledem k jeho dřívějšímu působení u Microsoftu, je poněkud podezřelé, že nejde o prvního zaměstnance, kterého Apple přetáhl.

Ačkoliv je poslední dobou okolo autonomního vozu Apple ticho, snaha společnosti Apple vyvinout vlastní autonomní vůz je dlouhodobě známá. Tim Cook, generální ředitel firmy Apple nedávno prohlásil, že Apple se nyní velmi soustředí na autonomní systémy a do jednoho investovalo do nich mnoho finančních prostředků. To by klidně mohl být projekt, na kterém se bude designérsky podílet Andrew Kim.

Pravdivost těchto spekulací potvrdí až čas.

Tesla Roadster
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů