Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo svolává 60 tisíc aut. Tempomat může auto nečekaně zrychlit

Naše téma
Jan Markovič | 13.03.2019
dalších 23 fotek
Alfa Romeo Giulia. | foto: Alfa Romeo
Svolávací akce se týká modelů Giulia a Stelvio, zhruba polovina jich je v Evropě.
Nepoužívejte adaptivní tempomat, varuje řidiče koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA). U sedanu Alfa Rome Giulia a SUV Alfa Romeo Stelvio totiž může dojít během jízdy k jeho poruše. A to velmi nebezpečné. V tom lepším případě se tempomat jen vypne. V tom horším začne akcelerovat na vyšší rychlost, než jakou uživatel nastavil, informovala agentura AP.

Problém se týká více než 60 tisíc vozů na všech trzích, na kterých Alfa Romeo prodává svá auta. Z nich zhruba polovina bude zřejmě v Evropě. Problém zasáhl modely vyrobené od roku 2017 do dneška. Řada z nich může být ještě neprodaných.

Pokud řidič zaznamená problém s tempomatem, měl by ho okamžitě vypnout. FCA tvrdí, že je potřeba silně sešlápnout brzdový pedál, dokud se systém neodpojí. Zástupci koncernu se pro agenturu AP vyjádřili, že si firma není vědoma žádné nehody spojené s tímto problémem. Ten prý objevil zaměstnanec Alfy Romeo při testovací jízdě.

Alfa Romeo bude svolávat majitele dotčených vozů v nejbližší době. Problém spraví bezplatná návštěva v servisu, kde by měli nahrát novou verzi softwaru pro brzdový systém vozů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů