Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo se po letech oficiálně vrací do F1 jako tovární tým!

Naše téma
Jiří Švamberk | 01.02.2019
foto: archiv
Tým Alfa Romeo Racing přebírá Sauber F1, kterému loni dělala hlavního sponzora.
Jméno Sauber je s kolotočem F1 spojeno od orku 1993, kdy Peter Sauber svůj tým do soutěže poprvé přihlásil. Uplynulý ročník však byl jeho derniérou v F1, protože tým, který se o konce roku 2017 jmenoval Alfa Romeo Sauber F1 Team, končí a od nové sezony se bude označován pouze Alfa Romeo Racing.

Logo Alfy Romeo už několik let zdobilo monoposty Ferrari, ovšem nedávno zesnulý Sergio Marchionne měl vizi, že slavné jméno, které v podstatě ze závodů formule 1 vzešlo, by se mělo v této královně motorsportu znovu objevit. Ostatně už rok po založení 24. června 1910 debutovala Alfa Romeo v závodě v Modeně a vyhrála. 

Po Marchionnově smrti se rychle vyrojily obavy, že Alfa Romeo se ze světa F1 stáhne, ovšem opak je pravdou. Alfa Romeo nechce zasahovat do chodu týmu, a tak protazím zůstává vše při starém. Mizí pouze jméno Sauber.



Nové monoposty budou nejspíše využívat stejné motory, jako Ferrari, ovšem momentálně jde o čistou spekulaci. V příští sezoně do kopitu usedne ostřílený Kimi Raikkonen a testovací jezdec Ferrari Antonio Giovinazzi.

Sauber od roku 1993, kdy vstoupil do F1, nebyl bůhvíjak úspěšný. Až se vstupem BMW v roce 2006 se začaly dostavovat úspěchy. Rok nato skončil Sauber F1 druhý v Poháru konstruktérů a v roce 2008 se v Kanadě dočkal také jediného vítězství ve F1. Na konci roku 2009 automobilka BMW z F1 odešla a tým opět odkoupil Peter Sauber.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů