Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo chystá Giulii Coupé a velké SUV. Ukáže je prý už zanedlouho

Naše téma
Daniel Fuglevič | 14.05.2018
dalších 7 fotek
Neoficiální ilustrace Alfy Romeo Giulia Coupe Quadrifoglio. | foto: X-Tomi Design
Informace o kupé variantě modelu Giulia jsme zaslechli už dříve. Novinka dle všeho používající hybridní techniku se ale možná ukáže dříve, než jsme čekali, a navíc v doprovodu dalšího nového modelu.
Podrobnosti o dvou chystaných novinkách přinesl britský Autocar, podle něhož se další informace o vozech dozvíme od automobilky již v červnu. Oba vozy by přitom mohly využít hybridní techniku - což by byl v případě Alfy Romeo primát.

Giulii ve verzi kupé je prý možné očekávat v klasické dvoudveřové variantě, ve hře je ale také praktičtější čtyřdveřové provedení, čímž by konkurovala například dvojici Audi A5 a A5 Sportback. Sportovní verze Quadrifoglio by pak mířila hodně vysoko, neboť se pod její kapotou máme dočkat hybridní techniky inspirované systémem HY-KERS, který se objevil v hypersportu LaFerrari.

Osvědčený 2,9litrový šestiválec s dvojicí turbodmychadel tak má díky elektrifikaci zajistit výkon až okolo 650 koní (478 kW). V nabídce by ale nejspíše zůstaly i konvenční motorizace pro základní verze modelu.

I o další chystané novince už jsme dříve nějaké zprávy slyšeli. Alfa plánuje větší SUV, které by v nabídce stálo nad současným Stelviem. Velikostí a vnitřním prostorem by tak novinka konkurovala populárním SUV prémiových značek, jakými jsou BMW X5, Mercedes-Benz GLE, Audi Q7 či Volvo XC90. Z toho důvodu by nová Alfa nejspíše nabídla i sedmimístný interiér.

Po technické stránce se v novém SUV objeví stále rozšířenější 48voltový mild hybridní systém. Ten bude pracovat ve spojení s přeplňovaným dvoulitrovým čtyřválcem. Pro Alfu je sice tato technologie zcela nová, nicméně už nyní tento pohon testuje a ve výsledku má zajistit kolem 350 (257 kW) až 400 koní (294 kW) výkonu.

Pravděpodobně by ovšem Alfa nabídla také zmiňovaný 2,9litrový šestiválec se dvěma turby a výkonem 510 koní (375 kW), který je nyní výhradou pro ostré verze Quadrifoglio jak u Stelvia, tak u sedanu Giulia.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů