Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo GTV by měla dorazit už v roce 2021

Naše téma
Jiří Švamberk | 21.08.2018
foto: archiv
Nejvýkonnější verzi bude pohánět více jak 600koňová hybridní soustava.
Alfa Romeo v rámci modelové ofenzívy uvede na trh ostrý model GTV, který bude konkurovat německé trojici Mercedes-AMG C63 S Coupé, Audi RS5 a BMW M4. Alfa Romeo GTV bude sdílet platformu s Giulii a pod kapotou se nastěhuje stejný motor 2,9 V6, který pohání verze se zeleným čtyřlístkem ve znaku.

Jeho 510 koní a 600 Nm točivého momentu v případě GTV výrazně navýší elektromotor, díky němuž konečný počet koní dosáhne více než 600. Podle neoficiálních zdrojů z Velké Británie by navíc elektromotor měl být schopen GTV pohánět přes 50 km čistě na elektrický proud.

Alfa Romeo GTV se objeví v roce 2021, přičemž za rok a půl by se měla představit také otevřená verze. GTV se zařadí pod připravovaný supersportovní model 8C a v nejvýkonnější verzi bude nabízena jako čtyřkolka. Ostatní provedení budou mít, stejně jako Giulia, poháněnou zadní nápravu. Platforma Giulie to rozhodně naznačuje.

Alfa Romeo GTV bude v obou provedení schopna převézt čtveřici pasažérů. Ovšem koncepce 2+2 komfortu na zadních sedadlech zrovna nenahrává.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů