Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Akumulátor elektrického Astonu Martin bude využívat 800V technologii

Naše téma
Jiří Švamberk | 23.08.2018
foto: Aston Martin
RapidE dorazí na konci roku 2019.
Původně se měl RapidE objevit už letos, ale Aston Martin předčasně ukončil spolupráci se společnosti LeEco a jako nového vedoucího projektu jmenoval Williams Advanced Engineering. Tento krok pochopitelně znamenal zpoždění, nicméně vše je opět v plném proudu. Generální ředitel Andy Palmer dokonce tweetoval fotku akumulátoru pokročilé fázi vývoje a potvrdil, že akumulátor bude využívat 800V technologie, kterou využívá například Porsche Taycan. A Porsche tvrdí, že díky níž bude možné dobít akumulátor na 80 % kapacity již za čtvrt hodiny.

Palmer ve svém příspěvku neuvedl, jak dlouho bude nabíjení trvat, ale logicky se dá očekávat podobný čas. Palmer také uvedl, že RapidE se přestaví na konci roku 2019.

Platformu by měl sdílet s Rapide AMR, který Aston Martin představil teprve před několika málo týdny, a bude sdílet mnoho technických řešení. Nabízí se široké využití plastů vyztužených karbonovými vlákny.

Technické údaje zatím nejsou známy, nicméně RapidE bude omezená série 155 kusů. Aston Martin tak zřejmě hodlá ověřit, zda bude mezi jeho zákazníky o elektromobil zájem.  
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů