Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Cosworth na twitteru „propálil“ výkon Aston Martin Valkyrie

Naše téma
Jiří Švamberk | 22.08.2018
další 3 fotky
foto: Aston Martin
Pokud je to skutečně tak, půjde o nejvýkonnější atmosféricky plněný automobil na světě.
Když v roce 2017 poprvé prosákly informace, že výkon Aston Martin Valkyrie bude 1130 koní, většina to brala jako fabulaci. Jak se zdá, toto číslo do světa vypustil někdo, kdo opravu věděl, protože úplně stejné číslo se zveřejnil Cosworth na svém twitterovém účtu. Tato společnost pro Aston Martin vyvíjí vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 litru a měla by tedy nejlépe vědět, jak se věci mají.

Ovšem s největší pravděpodobností se se zveřejněním poněkud unáhlila, protože zmíněný tweet ze serveru během chvilky zmizel. To už ale bylo pozdě, jelikož mnoho lidí si pořídilo snímek obrazovky. Zda se jedná pouze o smělé prohlášení nebo reálnou informaci nelze s jistotou říct, nicméně pokud by to byla pravda, půjde o nejvýkonnější atmosféricky plněný motor na světě. Tímto titulem se momentálně honosí Ferrari 812 Superfast, které pohání rovněž 6,5 litrový V12 s výkonem 800 koní a točivým momentem 718 Nm.

Rok staré informace mluvili o stejných 1130 koních, jako Cosworth na internetu, ovšem tehdy zpráva zmiňovala systém rekuperace kinetické energie. To znamená, že celý výkon nepřipadá pouze atmosférickému spalovacímu motoru. Tak nebo tak, momentálně neexistuje systém rekuperace kinetické energie, který by dokázal zajistit 330 koní, takže titul nejvýkonnějšího atmosférického motoru se nejeví v ohrožení.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů