Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový model Porsche 911 vyniká lehkostí. „Téčko“ má lehčí baterku i tenčí skla

Naše téma
Daniel Pecák | 19.10.2022
dalších 6 fotek
Porsche 911 Carrera T | foto: Porsche
/AKTUALITA/ Nový model Porsche 911 Carrera T byl vytvořený pro radost z jízdy a dostal manuální převodovku a tenčí skla. Písmeno “T” znamená touring a tyto modely nabízejí výbavu se sportovními prvky.
O pohon se stará biturbový, 3,0 litrový plochý šestiválec o výkonu 385 koní a točivým momentem 450 Nm. Výkon přenáší na zadní kola sedmistupňová manuální převodovka s mechanickou uzávěrkou zadního diferenciálu nebo příplatková osmistupňová automatická převodovka. Carrera T akceleruje na stokilometrovou rychlost za 4,3 s, respektive za 3,8 sekundy s automatickou převodovou skříní.

“Téčko” je standardně vybaveno paketem Sport Chrono, sníženým sportovním odpružením PASM (-10 mm), sníženou izolací, sportovním volantem GT, sportovním výfukovým systémem a sportovními sedadly Plus. Oproti standardní 911 je Carrera T lehčí o 35 kilogramů, a to zejména díky absenci zadních sedadel, odlehčeným sklům a lehkému akumulátoru.

Zvenku poznáte speciální model podle tmavě šedých detailů, které jsou na spodní liště zpětných zrcátek a na mřížce zadního víka, nebo podle nového loga na dveřích a zádi. Koncovky výfuku jsou provedeny v černé, lesklé barvě.

Carreru T lze objednávat již nyní a k prodejcům se dostane v únoru v roce 2023. V Německu ceny startují na v přepočtu lehce přes tři miliony korun včetně daně.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů