Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Za volantem Lotusu Evija se budete cítit jako pravý Fittipaldi

Naše téma
Daniel Pecák | 17.10.2022
dalších 17 fotek
Lotus Evija v limitované edici Fittipaldi. | foto: Lotus
/AKTUALITA/ Automobilka z Norfolku představuje speciální edici Lotusu Evija označovaného za nejvýkonnější sériově vyráběný automobil na světě.
Fittipaldiho edice oslavuje půlstoletí od triumfu legendárního brazilského závodníka Formule 1 Emersona Fittipaldiho, který v roce 1972 získal s týmem Lotus titul mistra světa, jak v poháru jezdců, tak i mezi konstruktéry.

Evija je ručně lakovaná v ikonickém černo-zlatém schématu. Na B-sloupku najdeme číslici 8, která připomíná startovní číslo vozu F1 ze sezóny 1972. Na zadním spoileru jsou emblémy odkazující na všechna vítězství v tomto ročníku.

V interiéru najdeme zlatou barvu na pedálech, výstupech z klimatizace, tlačítku start/stop a na hliníkovém voliči jízdních režimů, který je vyrobený z recyklovaného hliníku Fittipaldiho formule typu 72.

Elektrický supersport má čtveřici motorů o celkovém výkonu 2 011 koní a 1 704 Nm. Na stokilometrovou rychlost se Evija dostane za méně než 3 sekundy a za méně než 9 sekund pokoří metu trojnásobnou. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 350 km/h.

Limitovaná edice Fittipaldi je omezena na pouhých 8 kusů.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů