Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

A nejdražším nový automobilem na světě se stává… Bugatti La Votuire Noir!

Naše téma
Jiří Švamberk | 05.03.2019
dalších 9 fotek
Bugatti La Votuire Noir | foto: Bugatti
Unikátní mistrovský kousek je poctou ztracenému Bugatti Atlantic. Druhý takový nevznikne.
Asi nejzáživnější hvězdou celého ženevského autosalonu je unikátní Bugatti La Votuire Noir, moderní interpretace modelu Type 57 SC Atlantic, který patřil samotnému Jeanu Bugatti a jenž zmizel během druhé světové války.

Podle výrobce jde o nejdražší nově vyrobené auto na světě, jehož cenovka před zdaněním činila téměř 282 milionů Kč. Stephan Winklemann, generální ředitel Bugatti, při odhalení přítomné odborné veřejnosti řekl, že automobil už má nového majitele – za bezmála 422,5 milionu K4 včetně daně.

La Votuire Noir má celokarbonovou, ručně vyráběnou karoserii a dokonce i mezi sourozenci posouvá míru exkluzivity na úplně novou úroveň. Motor je starý dobrý známý W16 s 1500 koňmi a 1600 Nm točivého momentu, takže tady se nic podstatného nemění.  

Kdo tuto až absurdně vysokou částku zaplatil, zůstává pochopitelně v utajení, Winklemann pouze prozradil, že se jedná o vášnivého sběratele automobilů z Molesheimu.

Bugatti La Votuire Noir


Kdybyste náhodou přemýšleli, proč není nikde vidět interiér vozu, tak vězte, že to je schválně. Ani návštěvníci Palexpa tuto možnost nemají. Nový majitel si to pravděpodobně ani nepřeje, na sedadlech mohou být vyšity monogramy, jména... Dost možná ale také proto, že interiér ještě není dokončený podle přání majitele. Kdo ví.

Ještě jednu věc si neodpustíme. Takto exkluzivní auto by se mohlo jinak jmenovat. „Černé auto Bugatti“ nám nepřijde jako odpovídající název pro takto vzácný automobil, který na silnici nejspíš spatří jen málokdo.

V přiložené galerii se můžete na unikátní Bugatti důkladně podívat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů