Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Masivní požár zachvátil patrové garáže, 1400 aut lehlo popelem

Naše téma
Daniel Fuglevič | 03.01.2018
dalších 11 fotek
Na místě zasahovalo 21 hasičských vozů. | foto: Merseyside Fire and Rescue Service/facebook.com
Pro mnoho lidí z oblasti anglického Liverpoolu nebyl začátek nového roku zrovna šastný. Zatímco totiž probíhaly novoroční oslavy, velké patrové garáže poblíž multifunkční haly Echo Arena zachvátil požár, který nakonec zničil kolem 1400 vozidel.
Obří požár dle vyšetřovatelů způsobila závada na starším Land Roveru, kterému se v garážích vznítil motor, načež oheň poté zachvátil celé auto. Bohužel netrvalo dlouho a plameny se z vozu šířily dál a dál, jelikož budova nebyla vybavena žádným požárním systémem.  

Patrové garáže přitom byly v tu chvíli využívány návštěvníky arény, ve které probíhala až do 31. prosince mezinárodní přehlídka koní. Rozsáhlý požár si naštěstí nevyžádal žádné oběti mezi zvířaty ani lidmi, ačkoliv z vrchního patra museli hasiči zachránit čtveřici psů a dvě osoby musely být ošetřeny kvůli lehké otravě kouřem.

Požár se nakonec rozšířil na všechna patra, zničil na 1400 automobilů a pochopitelně i celou budovu. Celková škoda na majetku je prozatím vyčíslena na 2,7 milionu liber, tedy na asi 77,2 milionu korun.

Na místě zasahovalo 21 hasičských vozů a boj s ohněm trval až do rána. Situace byla pod kontrolou až po 10 hodinách od prvotního zásahu. Konstrukce budovy je prý nestálá, ale ke kolapsu nakonec nedošlo. S největší pravděpodobností však proběhne její demolice.

Podle vedoucího hasičů by přitom stačilo patrové garáže vybavit klasickými požárními ostřikovači na stropě a oheň by se nestačil šířit takto rychle.

Někteří svědci dokonce stihli vyfotit a natočit právě probíhající požár, zatímco se z místa snažili v bezpečí dostat. Až fotky interiéru po uhašení ohně nicméně ukázaly rozsah devastace. Plameny opravdu pohltily doslova všechno. V galerii se ostatně podívejte sami.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů