0
zpět
 

diskuze k tématu: Zabavit auto jde, policie to ale nedělá

kategorie zařazení tématu:
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 01.10.2008 05:43, když A, tak i B
Achjo. Zase jen částečná pravda. Jedna věc je vozidlo zabavit, druhá věc je ho mít možnost kde uskladnit za zákonem daných podmínek (nepoškodit při odtahu, muset ho hlídat, ručit za něj...) a třetí možnost je výsledek nejistý - jak se rozhodne soudce? Prosil bych pana soudce z Mělníka, ať upřesní, co znamená "řádně zadokumentovat"? Ze zkušenosti vím vím, že soudu ani správnímu orgánu nestačí písemné vyjádření svědků policistů (těm se prostě nevěří), je potřeba i (nejlépe několik) civilních svědků. Toto jde třeba udělat při dopravní nehodě, ale nevím, jak bych sehnal lidi při běžné kontrole na rychlost, kde je pouze policista s radarem a proti němu se svým tvrzením řidič (s případnou osádkou vozu). V praxi to prostě funguje trk, že to tak tak stačí na to, aby se vyslovila pokuta nebo se to případně oznámilo do správního řízení, kde jako hlavní důkaz je samozřejmě brán výlsedek radaru a ne nějaké vyjádření policistů. Takže pokud soudci nestačí výsledek radaru, tak o jakých lepších možnostech zdoklumentování hovoří?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 01.10.2008 08:00, Když A a B, tak i C
Borik2 napsal:
Achjo. Zase jen částečná pravda. Jedna věc je vozidlo zabavit, druhá věc je ho mít možnost kde uskladnit za zákonem daných podmínek (nepoškodit při odtahu, muset ho hlídat, ručit za něj...) a třetí možnost je výsledek nejistý - jak se rozhodne soudce? Prosil bych pana soudce z Mělníka, ať upřesní, co znamená "řádně zadokumentovat"? Ze zkušenosti vím vím, že soudu ani správnímu orgánu nestačí písemné vyjádření svědků policistů (těm se prostě nevěří), je potřeba i (nejlépe několik) civilních svědk...
Podle mých informací od dopravní policie se zabavené auto může k řidiči dostat zpět jen tehdy, pokud si jej následně koupí ve veřejné dražbě. Auto mu policisté totiž zabaví trvale.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 01.10.2008 19:33, je to hloupost
Ono to hezky zní. Ale ve,te si, např. žena má za muže id*ota,ale má ho ráda,proto se nerozvede.Auto si koupili po svatbě,50% auta je její.Proč by měla ona+děti trpět za deb*la otce,který jezdí ožralý,nebo jako hnup.Sešrotování auta se mi zdá pak jako trest pro ostatní členy rodiny. Co pak např. když se někomu z té rodiny něco stane a bude ho třeba převést do nemocnice?Sice příjezd sanity má být do 15min.,ale tak tomu bohužel někde mimo větší místa není.Opět je tu problém. Co auta na leasing?Uživatel není majitel!Přijde leasingovka o majetek?.Auto za to nemůže,může za to řidič. Kam zajdeme dál? Můžeme třeba zbořit dům majiteli autobazaru který má na place auto s nesedícími údaji( ikdyž o tom třeba nemá páru protože je sice majitel,ale auto ověřuje jiný zaměstnanec.Co vy na to?
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.