Ahoj,
ani jedno z aut není špatné, ale Ford C-Max vyčnívá v komfortu jízdy, ten podvozek je zkrátka TOP mezi vozy MPV. Ale není to jen o podvozku, C-Max je slušně odhlučněný a má velmi dobré sedadla.
Jestliže jezdíte časté výlety, oceníte motor 1.0 Ecoboost ve spotřebě, po zajetí lze i po dálnici jezdit do 6,5l, často však i méně(6l), ne nadarmo je tento motor už po čtvrté motorem roku
Dále pak řízení, kterým Ford deklasuje Hyundai i Kiu na všech frontách, ale také řazení, kde opět Ford patří na špici spolu s Golfem.
U Kia Carens se mi líbí atmosférický motor 1.6 GDI, který není tak "divoký" jako Fordí ecoboost, to ocení zejména ženy při popojíždění po městě, ale i tohle je věcí zvyku možná
Jestliže jezdíte často a hodně, SUV ix35 nevidím jako ideál, zejména z hlediska spotřeby, ale je to na vás a vaší peněžence
Já bych do tvého výběru ještě přidal VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 81kw - klidný vyvážený motor, perfektní ergonomie i podvozek a dobré odhlučnění. Tomu auto není asi co vyčítat a spolu s Fordem patří na špici v segmentu malých MPV. Problém je spíše, že jej seženete tak od 450tis. kč, ale dle mého je to velmi dobrá volba.
ALE- opravdu se v autech projeďte, možná tobě i manželce sedne jiné auto než např. mě, protože preferujete jiné vlastnosti vozu