0
zpět

diskuze k tématu: Výběr ročního nebo předváděcího auta do 600000Kč

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit
Samurraj
počet příspěvků4
datum registrace02.06.2021
Středa 02.06.2021 12:40, Výběr ročního nebo předváděcího auta do 600000Kč
Ahoj všem,
mám dvacetiletou Octavia 1,9TDI 66kw a již odchází turbo, žere olej a prostě už je to stará vrána, kterou bych chtěl aktualizovat.

Podotýkám, že nové auto nechci, takže pouze předváděčku nebo roční s nájezdem do nějakých 15 tisíc km. Cenový strop je max. 600 tisíc.
Prošel jsem nespočet konfigurátorů od Škody po Hondu
Prakticky se výběr zúžil na Škoda Scala 1.5TSI 110kW a nový Hyundai i30, ještě jsem přemýšlel nad Hondou Civic.

Potřebuji auto pružné, spolehlivé kde šlápnu na plyn a prostě to pojede, nechci žádného lenocha. (manželka má Citigo a to je něco, co se týče např. předjetí...)

a bohatou výbavu a alespoň nějaký kufr. Jestli je to sedan nebo SUV, mi je vcelku jedno.

Ceny v plné palbě se u Scaly a Hyundaie pohybují víceméně stejně. Tak spíše bych potřeboval doporučit, do čeho ty prachy vrazit, abych nebyl zbytečně zklamaný. Jinak podotknu, že nepreferuji žádnou značku
reagovat
KoobaS
počet příspěvků1044
datum registrace23.04.2014
Čtvrtek 03.06.2021 10:02, RE: Výběr ročního nebo předváděcího auta do 600000Kč
citace:
reakce na: Samurraj, 02.06.2021 12:40 (Ahoj všem, mám dvacetiletou Oc ...)

V prvé řadě bych se chtěl zeptat, proč roční nebo předváděcí? Cenová úspora dnes už není bůhví jak zajímavá a ta auta za sebou mají velmi těžký život. Osobně si taky myslím, že prasení v začátcích provozu auta dost ublíží tomu, kolik auto zvládne najet.
Aktuálně čekám na nové služební auto, limit jsem měl 650 tisíc včetně daně. Cílem byla nižší střední třída v kombi a benzínový turbomotor s cca 150koni. Vzhledem ke svojí jisté averzi ke koncernu a nechutí jít do hybridu kvůli velkému dálničnímu nájezdu jsem zkoušel Ford Focus kombi STline 1,5Ecoboost, Kia Ceed SW 1,5tGDi, Renault Mégane hybrid. Vše v automatu, megana jsem měl hybridního, protože prodejce neměl k dispozici předváděčku 1,33tce.
Focus je ze zmíněných největší a má klasický automat. Auto je dostatečně tiché a i na přitvrzeném sportovním podvozku velmi komfortní. Z těch tří pro mě vítěz.
Ceed mě velmi příjemně překvapoil motorem, proti focusu bylo auto trochu menší a hůře odhlučněné. Ale možná trochu lepší místo pro řidiče.
Megane je z těch aut asi nejmenší, ale je to skvělej parťák na cestování. Vzhledem k tomu, že mám aktuálně trojkoýho megana, tak mi novější generace asi vyhovovala nejvíc.
Nevím jak moc lepší ceny jsem dostával, kvůli nákupu na firmu, ale fleetovou slevu jsem nikde nedostal. Oproti octě s 66kw a citigu bude i focus s litrovým ecoboostem dostatečně dynamický auto a ve výbavě titanium by se mělo vlézt i do těch 600 tisíc a nebude to žádná chudinka v holobytu.
Stejně tak i30 bude za 600 slušně vybavená a klidně nová.
Civic jsem nezkoušel, protože chci opravdu kombi. Honda má kufr někde na půl cesty mezi HB a kombíkem, a to je pro mě málo, ale pro běžné použití by to mělo bohatě stačit.
A pokud se nepletu, tak scala je tak o půl třídy menší auto než focus/i30/civic.
reagovat
Samurraj
počet příspěvků4
Čtvrtek 03.06.2021 10:21, RE: RE: Výběr ročního nebo předváděcího auta do 600000Kč
citace:
reakce na: KoobaS, 03.06.2021 10:02 (V prvé řadě bych se chtěl zept ...)

Já bych se těch předváděček nebál. Většinou se lidé svezou tím způsobem, že se to bojí prohnat a jezdí spíše ustrašeně, pomaleji než aby tomu dávali nějak na frak. Sleva u těch předváděček je cca 100 tisíc oproti novému. Byl jsem se podívat se švagrovou v Praze v Hyundai, kde si vybrala i20. Cena nového vozu byla v plné palbě 525 tisíc. Měli tam předváděčku v té samé výbavě, tedy style a cena předváděčky byla 407 tisíc, s nájezdem 1006km, což si myslím je velká sleva. Švagrová ho vzala ihned.
Co se týče toho Fordu Focusu, na něj jsem tak nějak pozapomněl. Musím říct, že ty nové Focusy ve výbavě Titanium, Active jsou docela pěkná auta, akorát mi moc nesedí ty 1.0 litrové motory. Ale nemám s Fordem žádné zkušenosti. A pokud člověk chce nějakou pořádnou výbavu, tak už ta cena je dost nad limit.

Také preferuji spíše větší kufr, což je opravdu nevýhodou té Hondy, což je jinak moc hezké auto. Koukal jsem též na Toyotu, ale ta má samé hybridy, což se mi úplně nezamlouvá, stejně jako elektroauta.
Jinak tu KIA Ceed bych nechtěl, ta se mi nelíbí, navíc ty zážehové motory pěkně žerou. Tchám má KIU Ceed, má najeto necelých 180tkm a už někde na 150 mu v motoru cosi cvrlikalo. Nedávno s tím byl v autorizovaném servisu, kde mu řekli, že je motor KO. Ale třeba to byl nějaký vadný kus, čert ví, každopádně KIU ne.
Koncernové vozy mě nevadí. Proto uvažuji i o té Škodě Scale 1.5TSI.
Hyundai je pěkné auto, líbí se mi, ale nelíbí se manželce...takže babo raď
reagovat
KoobaS
počet příspěvků1044
datum registrace23.04.2014
Čtvrtek 03.06.2021 11:09, RE: RE: RE: Výběr ročního nebo předváděcího auta do 600000Kč
citace:
reakce na: Samurraj, 03.06.2021 10:21 (Já bych se těch předváděček ne ...)

V první řadě si nech udělat cenové nabídky klidně i na auta, co se nelíbí tobě nebo manželce. Dostaneš se pak do lepší pozice u prodejce auta, o které máš zájem. Velmi často se auta neprodávají za ceníkovou cenu, já mám na tom focusu slevu 140 000 kč včetně dph oproti ceníku a to se auto zadávalo do výroby. Ale jak už jsem psal dřív, jedná se o nákup na firmu a je možné, že tam máme zahrnutou cenu, kterou nedostane "člověk z ulice".
Já mám ve svém okolí lidi, kteří se k předváděčkám autům chovají velmi nedobře. Většina z nich dává autu zabrat 5 vteřin po nastartování, u zapůjčených je to ještě horší... U auta s nájezdem 1000 je to asi jedno, ale roční auto, který má najeto 15000 na plnej plyn může mít zaděláno na kratší život.
600000Kč je docela dost peněz a hádám, že si auto budeš chtít nějakou dobu nechat, takže zahoď předsudky k tříválcům a toho focusa si vyzkoušej. Já měl půjčenou 1,5 Ecoboost, což je taky tříválec, ale absolutně to nebylo poznat.
Hybridy od toyoty jsou moc fajn auta, nevýhodou je vyšší pořizovací cena a pro mě třeba to, že na dálnici hybrid pozbývá výhod. A já na dálnici trávím spoustu času. Ale ve městě nebo na okreskách je s hybridy skvělé svezení.
Pokud máš problém s Kiou, tak rovnou vyřaď i hyundai, protože jsou to prakticky stejná auta. Nicméně 1,4tgdi, kterou bys sehnal jako předváděčku je slušě spolehlivý motor. Novější 1,5tgdi z ní vychází a zlepšuje hlavně spotřebu. Jinak jakej přesně model a motor měl tchán?
Mimochodem, když má Civic malej kufr, tak scala má kufr ještě o fous menší...
reagovat
Samurraj
počet příspěvků4
Čtvrtek 03.06.2021 11:16, RE: RE: RE: RE: Výběr ročního nebo předváděcího auta do 600000Kč
citace:
reakce na: KoobaS, 03.06.2021 11:09 (V první řadě si nech udělat ce ...)

Děkuji za reakci, toho Forda určitě dojdu vyzkoušet! Vypadá alespoň dle testů dost dobře.
reagovat
vavrisimo
počet příspěvků178
datum registrace03.07.2013
Čtvrtek 03.06.2021 11:51, RE: RE: RE: RE: RE: Výběr ročního nebo předváděcího auta do 600000Kč
Projížděl jsem si nového Focuse s 1.0 Ecoboost a vybírat nové kombi za +- 600 000, šel bych pravděpodobně taky do Fordu (cena/výkon). Stesky nad objemem a počtem válců jsou mimo mísu. Jednak už stejně není moc na výběr :) a hlavně se stačí v autech s těmito motory projet. 155 koní v té mnou zkoušené motorizaci je pro běžného řidiče absolutně dostačující.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.