0
zpět

diskuze k tématu: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, japonská vozidla, americká vozidla, typ vozidla, užitkové
Davee
počet příspěvků8
datum registrace07.02.2021
Neděle 07.02.2021 09:54, Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Zvažuji nákup nové dodavky či mírně ojeté. Muj budget je cca 1M s DPH. Dodávku potrebuji k ucelum vozeni zbozi a aby i odvezlo treba 1t nakladu, parkrat do roka na dovolenou. Dodávku bych mel na 5 let. Rocni najezd 20-30tis km. Pro bezne uzivani pouzivam osobni vuz.

Parametry: L1, automat, 2.0 diesel (4x4 vyhodou)

1) T. Proace Verso Shuttle ( zatim nejlepsi nabidka)
2) F. Tourneo Custom
3) MB Vito Touer 116-119
4) Jiný vuz?

Co byste spise vybrali Vy a proč?

dekuji predem za odpoved.
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Neděle 07.02.2021 11:01, RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: Davee, 07.02.2021 09:54 (Dobrý den, obracím se na Vás s ...)

Dobrý den, za mě nejlepší volba je přesně, co píšete, dle mého můžete vzít od PSA, co vyjde nejlépe - Proace, Jumpy/Furgon, Expert/Furgon nebo Vivaro.
Motory 2.0 HDI patří mezi to nejlepší mezi dvoulitry a automatická převodovka Aisin také.
Traveller má můj kamarád instalatér druhým rokem a maximální spokojenost, Jumpy má můj soused a také si lebedí blahem.

Pokud nejste náročný, stačí i malý 1.5 HDI
reagovat
nahlásit
KoobaS
počet příspěvků1061
datum registrace23.04.2014
Pondělí 08.02.2021 11:14, RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: Davee, 07.02.2021 09:54 (Dobrý den, obracím se na Vás s ...)

Máme na firmě osobní proace s nejsilnější naftou a 8stupňovým automatem. S autem bylo pár problémů, které ale nikdy neomezily dojezd do cíle. Občas auto hlásilo kriticky nízkou hladinu oleje, i když ho bylo dost a podobné srandy.
Největší problém je ten, že když s tím člověk přijede do autorizáku toyoty, tak slyší, jak se na tom "serou jenom ty francouzský věci" a "zrovna dneska tu odborníka na tu Francii nemám, tak musíte počkat do zítřka..."
reagovat
nahlásit
Davee
počet příspěvků8
Úterý 09.02.2021 16:23, RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
Zdravim, prave Ta Toyota vychazi ze vsech nejlepe. Byl jsem na testovacce. Presne v tom 2.0 8EAT Aisin. Ridi se to docela jako osobak. Mile me to prekvapilo. To je presne to co prodejce nerekne,ze se to sere :D Ale tyhle drobne vady se daji zkousnout... na tyhle potreby to bude stacit.
Mel jsem na hodinku pujcene Tourneo a to uz bylo spise jako dodavka, dost vysoky prave vsem tem autum PSA jsem koukal hodne z vrchu :D . Nevim zda ma smysl priplacet k tomu 300tis.
Posilal mi prodejce MB jeste k tomu jete Vito 119 L s 20tkm. 4x4, docela slusna vybava a furt to bylo kolem 1.1 s dph.
Pravdepodobne vezmu tu toyotu, az situace dovoli. Diky za rady
reagovat
nahlásit
KoobaS
počet příspěvků1061
Středa 10.02.2021 08:03, RE: RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: Davee, 09.02.2021 16:23 (Zdravim, prave Ta Toyota vycha ...)

Pozor, ono to není tak, že by se to sralo. Ale bylo období asi 2-3 měsíce, kdy byly s autem nějaké drobné problémy, servis na to pořádně neměl čas a ještě se tvářil, že to je vlastně v pořádku a má to tak být. Jinak jsme to kupovali jako nové a cenově to vycházelo skvěle - třeba multivan v podobné konfiguraci stál daleko přes milion...
Jinak, řídí se to celkem fajn. Já mám rád normální nízký auta a na té toyce mě štve nejvíc jedna věc - asi šestnáct tisíc otáček volantu mezi plnýma rejdama...
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
Středa 10.02.2021 10:35, RE: RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: Davee, 09.02.2021 16:23 (Zdravim, prave Ta Toyota vycha ...)

Ahoj souseda s Citroenem a kamaráda s Peugeotem 2.0 HDI sleduji bedlivě, opravdu zatím velká spokojenost.
Do Chorvatska jsem měl půjčený Traveller Business 2.0 HDI Automat a byla to nejpříjemnější cesta na Istrii vůbec, vůz jsem nešetřil na dálnici, kolony, celková spotřeba tam a zpět 7,2 l nafty. Klimtizace jela pořád.
U Fordu pozor, vím že ve Světě Motorů psali, že 2.0 EcoBlue mají problémy.Raději PSA nebo holt předražený VW.
Pak ještě sympatický youtuber-car-tester Rasto Chvala má třetím rokem také Traveller 2.0 HDI a bez závad, najeto každý rok přes 30tis.km...
reagovat
nahlásit
Davee
počet příspěvků8
Středa 10.02.2021 19:53, RE: RE: RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
Ja s tim najel takovy mensi okruh kolem letiste vseho vsudy pul h a jeste s prodejcem... ale jo jak rikas, docela me to chytlo i sedačky byly docela pohodlne. Jakemu teda servisu se vyhnout? Doufam, ze to neni ten ze Zlicina :D
Proace Verso shuttle 2.0 8EAT mi bylo doporuceno. Mas pravdu, ten Multák je cenove uplne mimo. Tohle uz jsou vody Véčka, zbytecne vyhozene penize dle meho...
reagovat
nahlásit
Davee
počet příspěvků8
Středa 10.02.2021 19:58, RE: RE: RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: BobanHTP, 10.02.2021 10:35 (Ahoj souseda s Citroenem a kam ...)

A jak to bylo pocitove treba 2-3h za volantem? Bolely napr zada? Prodejce se dusoval, ze jeho klienti po narocne ceste, kdyz vylezou citi odpocati :D
Tak toyka nabizi snad 5let či 1M km zaruku :D tak ten Ford bych resil v pripade stejne ceny, kdezto je to furt drazsi a neviidm duvod proč priplacet. Navic to melo jen 6st. automat. oproti 8st v Proace.
JOoo na Rastu jsem narazil, tam to zrovna srovnava.. a nekde v diskuzi jsem snad cetl, ze prave toho Pezota dostal ( tak uz chapu tu pozitivni recenzi). A jeste ke vsemu v te nejkratsi verzi :D
reagovat
nahlásit
Davee
počet příspěvků8
Středa 10.02.2021 22:32, RE: RE: RE: RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: Davee, 10.02.2021 19:58 (A jak to bylo pocitove treba 2 ...)

a co takovej R. Trafic docela mne zaujal. Libi se mi ta palubovka (ale je to furt renault )

https://www.autosalon.tv/novinky/nova-auta/novy-renault-trafic-passanger-a-spaceclass-pro-podnikatele-velke-rodiny-i-dobrodruhy/galerie?pic=d71d622a189dff7f07c174e3d6a1a5dc.renault-trafic-2020.jpg
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
Čtvrtek 11.02.2021 10:52, RE: RE: RE: RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: Davee, 10.02.2021 19:58 (A jak to bylo pocitove treba 2 ...)

Ahoj, komfort Travelleru byl skvělý včetně sedadel, ani pro spolujezdce nejsou šizené. Za mě velké milé překvapení. Takže cestu na dovolenou jsem si vyloženě užíval a že ten dvoulitr jede dobře!!
Rasto Chvála hmm, napsal bych mu, přijde mi jako fajn chlap, to spíše kdysi na Primě Autosalon, tam dali Fábii 98% jako nejlepší auto na trhu vůbec prý
reagovat
nahlásit
Davee
počet příspěvků8
Čtvrtek 11.02.2021 19:31, RE: RE: RE: RE: RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: BobanHTP, 11.02.2021 10:52 (Ahoj, komfort Travelleru byl s ...)

Ahoj, dnes jsem byl u znameho, prave ma tu Toyotu proace L2 Vip. Tak rikal, ze super, ze mam vzit taky tu dloouhouuu. Pro me zbytecne dlouhy. Na leto tam dam nosič kol na tazne radeji, nez vozit furt 30cm vzduchu navic. Furt si nemuzu zvyknout ale na tu radici paku. Takové kolečko se rychle človek splete mezi D a R :/

Tak to je jasny! Fabia musi mit kategoricky vzdy nejvetsi %
reagovat
nahlásit
KoobaS
počet příspěvků1061
Pátek 12.02.2021 10:04, RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: Davee, 11.02.2021 19:31 (Ahoj, dnes jsem byl u znameho, ...)

Včera jsem v proace strávil asi 8 hodin na sedačce spolujezdce. Byť jsem si nemohl najít úplně ideální polohu, tak jsem v pohodě, nic mě nebolí ani nebolelo. Ale neřídil jsem.
Na jednu stranu bych ocenil, kdyby bylo v autě větší ticho, na druhou stranu to není žádná hrůza, a vzhledem k tomu, že se jedná o dodávku je to zlatý.
Na traffic není třeba se dívat skrz prsty. Doby, kdy renault vyráběl nespolihlavá auta jsou dávno pryč. Aktuáůně se trafic navíc prodává s dvoulitrem, ten nabídne určitě víc kofortu než dřívější šestnáctistovka...
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
Pátek 12.02.2021 13:17, RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Výběr nové Cestovní/pracovní dodávky
citace:
reakce na: Davee, 11.02.2021 19:31 (Ahoj, dnes jsem byl u znameho, ...)

Ahoj, tak pro mě to byl adrenalin, ráno jsem jel do Ostravy pro Traveller tam jsem nasedl po druhé v životě do automatu a pak domů nabalit rodinu a tradá k moři. Bál jsem se, ale po týdnu jsem auto vracel se slzou v oku, i to kolečko se mi dostalo do ruky a užival jsem si komfortu řízení. Nevadil by mi ani manuál, asi bych více využíval potenciál motoru 2.0 HDI

Jinak díval jsem u Peugeotu i na Rifter XL a mě se nezdal o moc menší. S motorem 1.5 HDI a automatem možná vyjde levněji. Skladovky má peugeot tady:
https://skladovevozy.peugeot.cz/nove-vozy/vysledky-hledani/peugeot/rifter?price_from=462000&price_to=711500&fuel=nafta
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.