0
zpět

diskuze k tématu: vyber auta pre rodinu - kombi alebo mpv v benzine

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, typ vozidla, osobní
molnart
počet příspěvků3
datum registrace09.01.2015
Sobota 10.01.2015 00:08, vyber auta pre rodinu - kombi alebo mpv v benzine
Uz velmi dlho vyberam nove auto pre rodinu. Zakladnou poziadavkou je aby to unieslo vzadu 2 sedacky + dospeleho cloveka medzi a dostatocne velky kufor pre kocarek a vsetko ine potrebne. Vzhladom k najazdu okolo 12 tis. km za rok by malo ist o benzin. Auto nove, cenovo okolo 20 tis. eur.

Najvacsi problem mam s vyberom motorizacie, nakolko na nove benziny pocut same problemy. Auto by som chcel uzivat tak min. 8-10 rokov (moje dnesne auto ma 14 rokov a mam ho od novoty, ale rodine je male), takze 4-rocna zaruka pre mna nie je vykupenim.

Vykonovo mi velmi vyhovuje motor 1.6 TDI 77kw (skusane v niekolkych autach), takze ideal by bol nejaky benzin s porovnatelnou dynamikou.

Pozeral som nasledovne auta:

Seat Altea XL 1.4 TSI
velmi dobra cena, ale este stary motor TSI zo vsetkymi vsetkymi svojimi znamymi problemami.

Golf Variant / Leon ST 1.4 TSI
sice novy motor TSI ale na nemeckych forach najst niekolko pripadov ked nastali fatalne poskodenia motora uz po 15-20 tis. kilometroch aj pri tychto EA211

Peugot 5008 / Citroen Grand Picasso 1.6 THP
ceny dobre, trosku obava o francuzku ergonomiu, ale reakcie na motor 1.6 THP su snad este horsie ako na TSI. Neviem ale aka je realita a hlavne sucasna generacia.

Opel Zafira Tourer
auto by bolo velmi pekne, ale mam problem s vyberom spravnej motorizacie. 1.4 Turbo 103 kw bude na toto auto asi male, a 1.6 SIDI turbo je cenovo mimo (navyse bude mat pravdepodobne dost vysoku spotrebu).

Focus 1.0 Ecoboost
Zatial asi najhorucejsia volba, motor napriek papierovym predpokladom vyzera byt spolahlivy, akurat je otazka miesto vzadu. Sice som skusal, ale pocas kratkeho sedenia v showroome sa mi tazko posuzduje.

Japonske auto ako Auris/Verso/Civic by z pohladu motora nemuseli byt zle, ale po skusenostiach so Civic 8g mam hodne velky problem zvyknut na japonsku ergonomiu.

Este som narazil aj na Lagunu Grandtour 2.0 16V. Cenovo by to mohlo byt OK, v recenziach pisu ale ze vzadu miesto nic moc - otazka ci je to nic moc v porovnani s mondeom alebo s mensimi autami ktore som menoval hore. Planujem sa pozriet na nejaky bazarovy kus a odskusat. Kazdopadne spotreby sa celom bojim.

reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Sobota 10.01.2015 00:49, RE: vyber auta pre rodinu - kombi alebo mpv v benzine
molnart napsal:
Uz velmi dlho vyberam nove auto pre rodinu. Zakladnou poziadavkou je aby to unieslo vzadu 2 sedacky + dospeleho cloveka medzi a dostatocne velky kufor pre kocarek a vsetko ine potrebne. Vzhladom k najazdu okolo 12 tis. km za rok by malo ist o benzin. Auto nove, cenovo okolo 20 tis. eur.Najvacsi problem mam s vyberom motorizacie, nakolko na nove benziny pocut same problemy. Auto by som chcel uzivat tak min. 8-10 rokov (moje dnesne auto ma 14 rokov a mam ho od novoty, ale rodine je male), takze 4-rocna zaruka pre mna nie je vykupenim.Vykonovo mi velmi vyhovuje motor 1.6 TDI 77kw (skusane v niekolkych autach), takze ideal by bol nejaky benzin s porovnatelnou dynamikou.Pozeral som nasledovne auta:Seat Altea XL 1.4 TSIvelmi dobra cena, ale este stary motor TSI zo vsetkymi vsetkymi svojimi znamymi problemami.Golf Variant / Leon ST 1.4 TSIsice novy motor TSI ale na nemeckych forach najst niekolko pripadov ked nastali fatalne poskodenia motora uz po 15-20 tis. kilometroch aj pri tychto EA211Peugot 5008 / Citroen Grand Picasso 1.6 THPceny dobre, trosku obava o francuzku ergonomiu, ale reakcie na motor 1.6 THP su snad este horsie ako na TSI. Neviem ale aka je realita a hlavne sucasna generacia.Opel Zafira Tourerauto by bolo velmi pekne, ale mam problem s vyberom spravnej motorizacie. 1.4 Turbo 103 kw bude na toto auto asi male, a 1.6 SIDI turbo je cenovo mimo (navyse bude mat pravdepodobne dost vysoku spotrebu).Focus 1.0 EcoboostZatial asi najhorucejsia volba, motor napriek papierovym predpokladom vyzera byt spolahlivy, akurat je otazka miesto vzadu. Sice som skusal, ale pocas kratkeho sedenia v showroome sa mi tazko posuzduje.Japonske auto ako Auris/Verso/Civic by z pohladu motora nemuseli byt zle, ale po skusenostiach so Civic 8g mam hodne velky problem zvyknut na japonsku ergonomiu.Este som narazil aj na Lagunu Grandtour 2.0 16V. Cenovo by to mohlo byt OK, v recenziach pisu ale ze vzadu miesto nic moc - otazka ci je to nic moc v porovnani s mondeom alebo s mensimi autami ktore som menoval hore. Planujem sa pozriet na nejaky bazarovy kus a odskusat. Kazdopadne spotreby sa celom bojim.

Pokud je váš požadavek, aby si mezi sedačky sedla dospělá osoba, pak Focus, Civic, Auris určitě vhodný nebude.

Co Verso? Ten používá starou dobrou atmosféru, tak se nejspíš během 8-10 let nevysype a ještě ho pak v pohodě prodáte. My koupili v květnu Verso 1.8i a jsem s tím autem zatím spokojený. Spotřeba 6,7 měřená spritmonitorem mě překvapila na to že auto váží 1450 kg. Co se týče místa uprostřed, tak se tam dospělý vejde pokud se prostřední sedačka posune kus dopředu, tím si udělá místo na ramena. Toto ve Focusu apod. s pevnou zadní sedačkou nejde udělat, tudíž se tam dospělý už nevejde.
reagovat
molnart
počet příspěvků3
Sobota 10.01.2015 19:51, verso
Verso som pozeral, nebolo by to zle az na maly kufor, ale problem je ze sa mi to auto vobec nepaci. Par rokov dozadu som chvilu jazdil na Corolle Verso a bola to asi moja najnegativnejsia skusenost s autom - nie ze by dobre nejazdilo, ale interier ma vyslovene odpudzoval, posobil lacno a hrackarky, emocie nulove alebo skor negativne. a podla obrazkov ta aktualna verzia tez ma nezaujala. ale asi tomu dam sancu aspon na testovacku.

skoda ze europske auta su motorovo uplne do...., japonci mi vobec nesedia
reagovat
Michal 22
počet příspěvků51
datum registrace09.10.2008
Sobota 10.01.2015 21:43, KIA
A co KIA Carens?
A ještě co vlastně dává Renault do Scénicu? Na 1,2TCE jsem ještě negativa neslyšel.
Dále osobní Fiat Doblo s 1,4 T-Jet, ale to se vám asi líbit nebude.
reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Sobota 10.01.2015 23:00, RE: verso
molnart napsal:
Verso som pozeral, nebolo by to zle az na maly kufor, ale problem je ze sa mi to auto vobec nepaci. Par rokov dozadu som chvilu jazdil na Corolle Verso a bola to asi moja najnegativnejsia skusenost s autom - nie ze by dobre nejazdilo, ale interier ma vyslovene odpudzoval, posobil lacno a hrackarky, emocie nulove alebo skor negativne. a podla obrazkov ta aktualna verzia tez ma nezaujala. ale asi tomu dam sancu aspon na testovacku.skoda ze europske auta su motorovo uplne do...., japonci mi vobec nesedia

Mne interier soucasneho Versa prijde OK, kdo si na to potrpi oceni palubku z mekceneho plastu :) S Corollou Verso zkusennost nemam. Verso je o neco vetsi nez Corolla Verso.
reagovat
molnart
počet příspěvků3
Sobota 10.01.2015 23:13, ...
Kia Carens by az tak zla byt nemusela, ale na slovensku sa dodava iba s motorom 1.6 GDI a ten nic moc nebude. 2.0 GDI sa nedodava.

1.2 TCe so spolahlivostou problem mat pravdepodobne nebude (aspon nejsu o tom zaznamy), ale skusobke ma v Scenic nepresvedcil. Mal nejaky trhavy rozjazd, navyse to auto z vnutra posobi hrackarksy, hlavne tie digitanle ukazovatele.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.