0
zpět
 

diskuze k tématu: Polestar v ČR rozšiřuje nabídku software pro zvýšení výkonu

kategorie zařazení tématu: ostatní, zábava, tuning
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Úterý 23.10.2012 14:44, A co zbytek
Dobře, vyřešili jsme nárůst výkonu motoru, ale co přenos na kola a jeho krocení brzdami? Brzdy a převodovka s diferenciálem jsou natolik v základu předimenzované, že jim zvýšení výkonu motoru nečiní problémy?
Nechává si čipovat auto někdo, kdo se pak pohybuje ve 1/3 výkonového spektra nebo právě ten, jehož převodovka bude často přenášet maximální výkony?
reagovat
eLzyx
počet příspěvků11
datum registrace03.11.2008
Úterý 23.10.2012 23:55, RE: A co zbytek
David V napsal:
Dobře, vyřešili jsme nárůst výkonu motoru, ale co přenos na kola a jeho krocení brzdami? Brzdy a převodovka s diferenciálem jsou natolik v základu předimenzované, že jim zvýšení výkonu motoru nečiní problémy? Nechává si čipovat auto někdo, kdo se pak pohybuje ve 1/3 výkonového spektra nebo právě ten, jehož převodovka bude často přenášet maximální výkony?

Manuální převodovku úpravci Volvo nijak neupravují ani při výkonech přes 500 koní, takže toto velmi lehké zvýšení výkonu ji nijak neublíží. Spojka a dvouhmota je natolik předimenzovaná, že sériová snese okolo 350koní (i proto je drahá jak čert). Automat mívá na 1. a někdy i 2. převodový stupeň limit na kroutící moment a ten dodržují i renomovaní úpravci, takže o životnost automatu bych se také nebál. Co se týče brzd, tak ty jsou také slušně dimenzované. U zmíněných motorů se u Volvo obvykle používá 335mm koutoučů na předku, což používá i třeba mercedes u S450 s 250kW.
Tohle není spotřební pixlička od VW ebo Fordu, tohle je Volvo.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků1
datum registrace01.05.2024
Sobota 08.12.2012 17:55, Polestar ale není jediný kvalitní úpravce Volvo
Ze Švédska pochází také další kvalitní úpravce, který na rozdíl od této firmy nabízí úpravy výkonu pro všechny modely a motorizace, a taky i pro jiné značky. Díky speciálnímu interfacu si přeprogramování vozu může provést každý sám. Výkonové křivky točivého momentu a výkonu od BSR jasně ukazují, že se dá úprava provést ještě lépe. Nejde totiž o rozdíl v hodnotě maxima, ale o průběh jejich
křivek. Sám optimalizaci od BSR používám ve svém Volvu přes tři roky a vím, že až budu pořizovat další auto, tak si nejprve zjistím, jestli pro něj seveřani nabízejí úpravu
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.