0
zpět
 

diskuze k tématu: VW Transporter T6 jako ojetina

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, užitkové
Independent
počet příspěvků1
datum registrace25.11.2023
Sobota 25.11.2023 17:00, VW Transporter T6 jako ojetina
Zdravím všechny, plánuji pořízení menší dodávky a vzhledem k způsobu využití a k relativně malému nájezdu (cca 15 tis./rok) zvažuju pořízení ojetiny. Hledám jen dodávku pro převoz techniky, nikoliv osob. Velikostně mi vyhovuje jen Transporter apod. (ani větší, ani menší).

Měl bych vyhlídnutý VW Transporter T6 z roku cca 2017 a s nájezdem okolo 200 tis km. Je mi jasné, že auto s tímto nájezdem bude chtít své… ale díly jsou dostupné a mechaniků na VW je v mém okolí dost.

Spíše bych měl dotaz k motoru. Který zvolit, resp. jakou výkonovou variantu 2.0 TDI. Je nějaká varianta vyloženě špatná? Převodku jen manuál, DSG nechci řešit.

Auto nebude jezdit po dálnici, spíš po okreskách. Nebude nijak extra naložené.

Nechci se bavit o alternativách (max. o Fordu Transit Custom), protože: Peugeot Expert a další klony od Stellantisu mi nevyhovuji, Renault Trafic (a další klony) mi také nesedí (zejména z důvodu negativní zkušenosti - s autem jako takovým, ne se značkou, sám mám ještě Mastera). S Fordem Transit Custom nemám vůbec žádnou zkušenost, ale nepřijde mi, že by to byl etalon spolehlivosti… Vito již také mám, je OK, ale ojeté se blbě shání s nájezdem pod 300 tis a nové je mimo budget.

Auto musí být technicky udržitelné, nákladový prostor dostane zabrat… Nové tedy nedává ekonomický smysl. 4 roky pojezdíme s ojetým a jdeme dál… Olej po 10 tis. km apod. je automatický

Děkuju za Vaše cenné rady!
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.