Petr79 napsal:
Zdravím všechny,vzhledem k tomu, že jsem zaměstnancem jedné z výše jmenovaných pojišťoven, pokusím se fundovaně poradit a malinko zhodnotit příspěvky předešlé...Pokud jde o výběr pojišťovny, je vždy důležité si pořádně přečíst pojistné podmínky a vyptat se, na co se pojistka vztahuje. Pokud si nejste jistí,existují infolinky, kde vám poradí...a pak samozřejmě obchodní zástupci...tam je vždycky problém, že jsou to jenom lidi, takže jejich kvalitu můžete ovlivnit je z části

a záleží vždy na konkrétním člověku...pokud jde o cenu, záleží také na tom, co cena zahrnuje (např. jaké asistenční služby apod.) ...a to, že někdo napsal recenzi o tom, jak jako "nebohý poškozený" přišel do pojišťovny a oni ho vyhodili s almužnou, tak toto je vždy subjektivní, protože každý má představu o tom, jak mu bude proplaceno kde co a je velmi překvapen, když pojišťovna například nechce uznat výměnu motoru, ačkoliv klient jasně řekl, že po odření zadního nárazníku na parkovišti se přes ránu do výfuku poškodil motor a je na výměnu...takže dejte na svou vlastní hlavu a doporučuji osobní zkušenost...a pokud máte možnost, doporučuji pobočky v budovách sídel pojišťoven, bývají tam většinou nejzkušenější přepážkový pracovníci...pokud jde o příspěvky, samozřejmě nelze vyloučit osobní selhání, nicméně každá likvidace prochází několika násobnou kontrolou, takže pokud někdo nedostane něco proplaceno, tak nárok nebyl buď prokázaný, nebyl oprávněný nebo prostě někdo chtěl zaplatit něco, co už nemělo takovou cenu...ruku na srdce, kdyby vy jste měli někomu uhradit ze svého škodu na starém autě, asi by jste mu nedali tolik peněz, co auto stálo před deseti lety..vždy je tam nějaká amortizace za roky, ujeté kilometry atd....
S tou amortizací bych byl hóóóódně opatrný.
Díly nepodléhající běžnému opotřebení nájezdem, ale pouze stárnutí bez ohledu na nájezd odmítám "amortizovat". Ty díly tam prostě buďto jsou, nebo nejsou (skla, světla, nárazníky a pod.). A už vidím, jak mi pojišťovna proplácí účet z vrakoviště

.
Takže prrr. To mi vždycky naběhne žíla, když to někdo jen slovně zkusí, a ještě má tu drzost to zdůvodňovat "amortizací". U HAV je od toho spoluúčast, u POV ať si to pojišťovna vyřídí s viníkem. Zavedl bych procentuální spoluúčast i u POV, to by na nehodovost mělo větší vliv, než nějaká osvěta od BESIPu.